15/12/12 - 12:06h

Karolina Voznijacki optužena za rasizam! (video)

 

Danska teniserka Karolina Voznijacki optužena je za rasizam, nakon što je na egzibicionom meču u Brazilu imitirala koleginicu, Amerikanku Serenu Vilijams.

Karolina Voznijacki

Karolina Voznijacki

Karolina Voznijacki nedavno je u Brazilu odigrala egzibicioni meč sa Ruskinjom Marijom Šarapovom. Ne bi ovo bila velika vest, da dvadesetdvogodišnja Dankinja nije odlučila da se našali na račun Serene Vilijams. Amerikanka je, osim po dobrim rezultatima na terenu, poznata i po svojim oblinama, a Karolina je na račun toga iskoristila peškire sa terena napunivši njima grudnjak i šorc. Mnogi su osudili potez danske teniserke.

Ovo nije nevina šala kako mnogi opisuju. To je čist rasizam. Rugati se i podsmevati telu devojke afričkog porekla je stvarno smešno, ti glupa bela devojko. Stvarno je neverovatna. – napisao je jedan bloger na sajtu tumblr.com

U članku na sajtu feministing.com pisalo je sledeće:

Gledajući tok istorije i današnjeg odnosa prema lepoti i telima žena afričkog porekla, kada belkinja na bilo koji način imitira osobu afričkog porekla, posebno fizičke karakteristike velike zadnjice i grudi, onda je to rasizam.

Pogledajte video, i procenite sami. Da li je Karolina preterala?

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Egzibicioni meč, Tenis Video, Vesti


Komentari: 2

 
Stela December 16, 2012 Odgovori

Ne razumem – ona se zezala sa njenim sisama i dupetom a ne sa bojom koze!!! Crnci su veci rasisti od belaca, jer im se povladjuje zbog navodnog rasizma u svakoj reci ili pokretu koji mi belci napravimo!

 
Martin December 29, 2014 Odgovori

Stela ne lupetaj gluposti.
Nema vecih rasista od belaca.
Ne isznenadjuje me uopste rasisticki ispad Caroline Wozniacki. Odrasla je u Danskoj za koju se zna da je leglo rasizma. Kao poljaci, gledala je njena familija a i ona da se uvuku dancima sto vise mogu i da budu veci danci od danaca.
Konkretno, kad ona imitira zenu s velikim dupetom i grudima, zna se da imitira zenu crnkinju u ovom slucaju S.W.
Ti bi Stela trebala da zivis u Danskoj par godina pa da osetis pravi rasizam na sopstvenoj kozi. Danci mrze sve one koji ne lice na njih. Da bi covek bio prihvacen i respektovan u Danskojmorao bi totalno da izbrise sve memorije i da kopira dance u svemu… pa ni to nije dovoljno ako ih fizionomija razlikuje.

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.