23/03/20 - 13:50h

“Kako će Nadal da igra na RG, kad ima ugovor sa Lejver kupom?”

 


Oganizatori Rolan Garosa objavili su novi termin takmičenja, koji se poklapa sa Lejver kupom, što bi moglo da predstavlja problem.


Rafael Nadal

Nekadašnji australijski teniser Sem Grot smatra da su iz Teniskog saveza Francuske “ispali izdajice” zbog ovakvog poteza.

– Oni su pokušali da budu proaktivni, a u stvari su ispali izdajice. U principu, uopšte se nisu konsultovali sa igračima, ni sa ATP ni sa WTA, kao ni sa ostalim grend slem turnirima. Oni su se jednostavno ubacili usred septembra, nedelju dana posle US opena, gde se ‘kose’ sa veliki brojem ATP turnira, kao i sa Lejver kupom, sa kojim mnogi dobri igrači imaju ugovor o nastupanju. – rekao je Grot za “Kanal 9”.

Lejver kup počinje tokom prve nedelje Rolan Garosa (25. septembra), a Australijanac kaže da bi to mogao da bude veliki problem za Nadala.

– Ako se igrači vrate na teren u tom periodu postojaće veliki sukob interesa. Kako će Rafael Nadal moći da igra na Rolan Garosu i da napadne 13. titulu na tom turniru ako je ugovorom obavezan da igra Lejver kup?

Iako su Grotove sumnje na mestu, s obzirom da su čelnici Rolan Garosa priznali da su se oko novog termina konsutovali sa Rafaelom Nadalom, pretpostavlja se da Španac ipak nema ugovornu obavezu prema Lejver kupu.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Rafael Nadal, Rafael Nadal, Rolan Garos, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
Vuk March 23, 2020 Odgovori

Na vikipediji piše da se Lejver kup igra svaki godine osim kada u godini kada olimpijske igre

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.