04/11/15 - 09:30h

Kad uzor priča o uzorima

 


Novak Đoković je ime i prezime sa bogatom karijerom koja je temelj svega i godine su učinile da postane neko koga klinci obožavaju, stariji poštuju, roditelji veličaju i žale što nije njihovo dete. Da li je to čudno? Ne, zapravo je jako prirodno. I Novak je prirodan. Zato je na vrhu.

Nole

Ali uvek nas sve negde intrigira malo ko je njemu, koji je danas objektivno uzor milionima mladih, ko je baš njemu, eto, neki uzor, inspiracija, koga on oponaša na terenu ili u životu?

Nije tajna, naravno i Novak je više puta pričao o svojim uzorima. Nekako, kad kažete Novak, odmah znate da mu je glavni uzor Pit Sampras, jer je toliko puta to pomenuo da smo zapamtili lepo i bez greške. Novinari znaju da ga pitaju mnogo toga, a oni koji odlično poznaju Novaka onako navijački, iskreno, neće verovatno čuti nešto novo ako kažemo da je Nole rekao da su mu uzori uvek bili: Pit Sampras- američki teniser, Alberto Tomba- italjanski skijaš i legendarni košarkaš Majkl Džordan. Novak je rekao da je imao priliku da upozna Pita i Alberta, ali je Džordan još uvek nedokučiv. I sam se našalio pozvavši ga da se jednom upoznaju, baš onako veselo i duhovito kako on ume.

Eee Novače, Novače! A danas deca uzimaju reket u ruke i pre nego što znaju šta je tenis i sve to jer žele biti ti. I sanjaju da te upoznaju. Jednog dana Nole. Jednog dana…

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti, Zanimljivosti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.