29/11/12 - 11:07h

Jovana Jakšić: Želim sezonu bez povreda, imam još mnogo prostora za napredak!

 

Deventaestogodišnja srpska teniserka Jovana Jakšić trenutno zauzima 388. poziciju na WTA listi. U narednu sezonu ulazi sa željom da je zaobiđu povrede koje su joj često bile na putu, i nada se napredku.

Veoma sam zadovoljna postignutim rezultatima, i ako se uzme u obzir da sam veći deo sezone od aprila do oktobra bila povređena i oporaljala se od povrede ovo je stvarno fantastičan rezultat. Svakako da pet osvojenih titula u nizu mnogo znače za samopouzdanje. Veći deo sezone, uprkos povredi koja me je mučila, pokušavala sam da igram turnire, ali zelja za igranjem nije bila dovoljna. Samim tim sam sebi onemogućila postizanje ovakvih rezultata. Cela ova sezona mi je došla kao nauk da povredu treba potpuno sanirati pa tek onda igrati turnire.

Jovana Jakšić

Jovana kaže da će pripreme za narednu sezonu početi već u decembru kada se vrati iz Antalije gde trenutno igra, a da joj je cilj za 2013. godinu ulazak u top 100 teniserki sveta. Mlada teniserka trenira u Novom Sadu sa kondicionim trenerom Aleksandrom Jankovićem, vođom njenog tima, koji čine još i teniski treneri Ladislav Kis i Beba Janković.

Koji ti je meč ove godine ostao u sećanju?

Svaka pobeda ima mesta u mom srcu i svaka je na svoj način draga, ali ipak ima jedna koju bih izdvojila i to je upravo finale na prvom turniru koji sam osvojila i koji je bio takođe prvi posle pauze zbog povrede. Ima jos veću draž jer sam titulu osvojila na svoj devetnaesti rođendan i time sebi dala najlepši poklon.

Na čemu moraš da radiš kako bi još napredovala?

Najgore za mene bi bilo da sam zadovoljna nivoom svoje igre. Naprotiv, želim još da se usavršavam. Stoga sebi, jednostavno, neću nikada reći: ,,E sa ovim udarcem sam zadovoljna.” Na svemu treba raditi jer imam još mnogo prostora za napredak u svim elementima.

Kakvi su ti planovi za narednu sezonu?

Učestvovaću na turnirima sa većim nagradnim fondom od 25 i 50 hiljada, a i u planu takođe imam učešće na WTA turnirima. Ponavljam, najveća mi je želja da me u ovoj godini povrede mimoiđu. Stoga će i moja želja u novogodišnjoj noći biti da celu 2013. godinu budem zdrava.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Jovana Jakšić, Teniserke, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.