17/06/12 - 13:49h

Jelena u polufinalu Birmingema!

 

Jelena Janković konačno je uspela da stigne do završnice nekog turnira. Naša teniserka je danas, posle dva dana odlaganja četvrtfinalnog meča, uspela da savlada Japanku Misaki Doi i plasira se u polufinale WTA turnira u Birmingemu.

J. Janković66
M. Doi34

Nakon odlaganja početka, meč je konačno počeo dan kasnije nego što je bilo planirano. Uspele su Jelena i Misaki da odigraju dva gema, koja su pripala našoj teniserki, pa je kiša ponovo prekinula duel. Kako nije prestajala do mraka, meč je odložen za još jedan dan. Danas, kada je već trebalo da se igra finale, srpska teniserka i Japanka izašle su na teren, ali je posle odigranog prvog gema koji je pripao Doi, kiša ponovo navela organizatore da prekriju teren i pošalju teniserke u svlačionice. Ipak, uspele su dve teniserke da završe ovaj duel. Nakon 2:1 pre kiše, Doi je uspela da izjednači kada su se vratile na teren. Jelena je napravila još jedan brejk u šestom gemu i povela sa 4:2, pa je lako stigla i do 6:3.

Jelena Jankovic, AEGON Classic - Day Three(Photo by Jan Kruger/Getty Images)

Jelena Janković

U prvom gemu drugog seta naša teniserka je napravila brejk i sačuvala ga do kraja. U gemu u kom je Jelena servirala za pobedu, Japanka je imala nekoliko brejk šansi, ali nije uspela da iskoristi nijednu. Posle sat vremena igre u drugom setu, Jankovićeva je uspela da stigne do polufinala.

Polufinalni meč protiv Kineskinje Đi Ženg Jelena će takođe igrati danas, ukoliko vremenski uslovi u Birmingemu to budu dozvoljavali. Jankovićeva i 32. teniserka sveta do sada su se sastajale šest puta, a Kineskinja je dobila samo jedan duel.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Jelena Janković, Teniserke, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.