22/06/12 - 13:53h

Jelena na startu protiv Klajsters, Ana protiv Sančez!

 

Srbija će na ovogodišnjem Vimbldonu imati četiri predstavnice u ženskom singlu. U pitanju su Ana Ivanović, Jelena Janković, Bojana Jovanovski i Vesna Dolonc.

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović će na startu turnira igrati protiv Marie Martinez Sančez iz Španije, 49. teniserke sveta. U drugom kolu bi mogla da se sastane sa Kimiko Date-Krum ili Katerinom Bondarenko, a u trećem sa Šahar Per ili Julijom Gerges. U četvrtom kolu će verovatno igrati sa Viktorijom Azarenkom, a u četvrtfinalu bi mogla da je čeka Karolina Voznjacki. Ukoliko dođe i do polufinala, moguće protivnice su Petra Kvitova i Serena Vilijams.

Ana Ivanovic, Getty Images

Ana Ivanović

Jelena Janković će u prvom kolu ukrstiti rekete sa Belgijankom Kim Klajsters. Ukoliko prođe ovaj zadatak, u drugom kolu bi mogla da igra protiv Andree Hlavackove, a u trećem protiv Vere Zvonareve. Ukoliko prođe i u četvrto kolo čeka je duel sa Kristinom Mekhejl ili Anželik Kerber. U četvrtfinalu bi mogla da ukrsti rekete sa osvajačicom Rolan Garosa i prvom teniserkom sveta, Marijom Šarapovom.

Bojana Jovanovski će u prvom kolu igrati sa Grkinjom Eleni Danilidou, 88. teniserkom sveta. U drugom kolu bi mogla da se sastane sa Sabinom Lisicki, a u trećem sa Petrom Cetkovskom ili Vanjom King.

Vesna Dolonc je došla iz kvalifikacija, pa je očekuje težak žreb. U prvom kolu će igrati sa 40. teniserkom sveta Cvetanom Pironkovom iz Bugarske. Već u drugom kolu je očekuje prva teniserka sveta Marija Šarapova.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Ana Ivanović, Bojana Jovanovski, Grend Slem, Jelena Janković, Teniserke, Turniri, Vesna Dolonc, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.