07/02/16 - 12:38h

Ječmenica: Nije smak sveta ako izgubimo

 


Srpske teniserke gube sa 2:0 od Španije u prvom kolu Svetske grupe II Fed kupa. Španjolke su juče uspele da dođu do dva poena, prvo je Garbinje Muguruza savladala Ivanu Jorović, a zatim Karla Suarez Navaro Jelenu Janković.

Foto: Srdjan Stevanovic

Foto: Srdjan Stevanovic

Ivana Jorović je na teren izašla umesto povređene Bojane Jovanovski.

Na Ivani je bio težak zadatak. Ona nema iskustva, a pogotovo ne protiv pete igračice na WTA listi. Smatram da se dobro držala. Možda je nešto lošije otvorila meč, zbog nedostatka samopouzdanja i zbog straha. Na kraju je presudilo iskustvo, ali je Ivana pokazala da će uskoro biti u vrhu svetskog tenisa. – rekla je selektorka Tatjana Ječmenica.

Od Jelene Janković su svi očekivali da donese poen Srbiji, ali ona u tome nije uspela.

Ne mislim da je Jelena odigrala loše. Ušla je s velikom odgovornošću u meč protiv Karle. Svi smo polagali nade da će dobiti taj meč. Nije lako igrati u takvoj situaciji. Suares-Navaro je odigrala dobar meč sa malo grešaka. Jelena nije u formi. Borila je koliko se mogla u ovom trenutku.

Španija ima veliku prednost od 2:0. Nije je nemoguće dostići, ali je izuzetno teško.

Ovo je sport i sve je moguće. Samo da igračice pruže maksimum. Nekada izgubite, nekada pobedite. Nije smak sveta iako izgubimo. – rekla je Ječmenica.

Od 13h počinje današnji takmičarski dan. Na teren će prvo Jorović i Suarez Navaro, a zatim Janković i Muguruza. Posle singl mečeva na programu je dubl.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Fed kup, Garbinje Muguruza, Ivana Jorović, Jelena Janković, Karla Suarez Navaro, Selektor, Srbija - Španija, Tatjana Ječmenica - Jevtić, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.