15/02/12 - 20:55h

Jankovićeva poražena u Dohi; Troicki uspešan u Roterdamu

 

Počeli su da se nižu turniri na kojima nastupaju naši teniseri. Ovog puta uspešnost je polovična- Jankovićeva je ispala sa turnira u Dohi u 2 kolu dok je Viktor Troicki bio uspešan na startu turnira u Roterdamu.


Jelena Janković je na ovaj turnir stigla kao 8 nosioc i bila je poštedjena u prvom kolu. Kao što smo spomenuli, nažalost već je u tom drugom kolu završila svoje učešće na ovom turniru. Za protivnicu je imala Šahar Per od koje je izgubila u 2 seta.

Prvi set je bio uzbudljiv i kao takav, otišao je u taj-brejk. Naša teniserka nije zadržala koncentraciju u tim odlučujućim momentima i zato taj taj-brejk dobija izraelska teniserka rezultatom 7:6 (7:3).

Jelena Janković

U drugom setu izraelka nije dozvolila da dodje do taj-brejka. Ona je bila bolji protivnik i uz brejkove na Jelenin servis osvojila ovaj set i pobedila u ovom meču- 6:3.

Moramo spomenuti da je Jelena na ovoj turnir stigla ne dovoljno oporavljena. Ona je otkazala svoje učešće na turniru u Parizu zbog povrede koju je zadobila u Fed kup meču protiv Belgije, ali očigledno je da ipak ta povreda utiče na njenu igru i nadamo se da će uskoro ta povreda biti njena prošlost.

Sa druge strane, Viktor Troicki zabeležio je pobedu u prvom kolu turnira u Amsterdamu. On je na ovom turniru postavljen za 7 nosioca i u prvom kolu je za protivnika imao Tima De Bakera. Holandjanin mu je pružio više nego dostojan otpor u prvom setu. Odluka je pala tek u taj-brejku gde je naš teniser sačuvao koncentariciju i rešio ovaj set u svoju korist- 7:6 (8:6).

Viktor Troicki

Drugi set je bio dosta drugačiji. Naš teniser je bio na krilima osvojenog prvog seta, dok je holandjanin bio „izgubljen“ u ovom setu. Rezultat je pravo ogledalo odnosa snaga- 6:0 za Viktora i plasman u 2 kolo gde za protivnika ima takodje holandjanina Džesa Galunga koji je napravio iznenadjenje u prvom kolu izbacivši Ivana Ljubičića iz daljeg takmičenja.

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   ATP 500, ATP u Roterdamu, Jelena Janković, Teniseri, Teniserke, Turniri, Viktor Troicki


Komentari: 1

 
Danijel petrovic February 15, 2012 Odgovori

bravo viktore

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.