27/11/12 - 13:56h

Janko u Singapuru održao seminar mladim trenerima i igrao tenis sa ljudima koji imaju težak hendikep!

 

Srpski teniser Janko Tipsarević briljirao je u Singapuru gde je osvojio egzibicioni turnir ‘Sudar kontinenata’, a osim toga srpski as je održao seminar mladim trenerima i igrao tenis sa ljudima čiji je vid potpuno izgubljen.

U pitanju je organizacija koja pokušava da tenis sa slepim ljudima uvrsti na Paraolimpijske igre 2020. godine. Igraju tenis sa lopticama koje u sebi imaju zvuk, a Tipsarević je istakao da to nije nimalo lako.

Ovo je bio veoma neobičan doživljaj. Zaista je neverovatno šta ovi ljudi rade, i treba da nam svima posluže kao inspiracija,ne samo u sportu već u svim segmentima života. Bila mi je velika čast da igram tenis sa ovim mladim ljudima punim optimizma i ljubavi prema ovom sportu. Stavio sam povez preko očiju i pokušao da odigram koji udarac i moram priznati da je veoma teško, bez obzira na zvuk loptice. Ali oni su sjajni u tome i ostavili su na mene veoma snažan utisak, puno pozitivne energije je vladalo na terenu – rekao je Janko.

Janko Tipsarević, Singapur

Tipsarević je svoj boravak u Singapuru iskoristio i da održi seminar mladim trenerima koji se u okviru organizacije GTCPA trude da dobiju dozvolu za rad i probiju se na ITF i ATP nivo. Predavanje je trajalo 45 minuta, a naš teniser pričao je o svom iskustvu od samog početka, pa sve do svetskog vrha. Usledili su Jankovi saveti na koje bitne segmente u različitim razvojnim periodima igrača treneri treba da obrate pažnju, a na kraju je strpljivo odgovarao na sve njihova pitanja. Osim trenerima, Janko je pomogao i mladim teniserima. U dogovoru sa teniskim savezom Singapura četiri mlada teniska talenta pratila su našeg asa tokom bravka u Singapuru, a tom prilikom on im je delio savete i pričao o životu na ATP turu.

Predstavljati Evropu kao kontinent na jednom ovakvom takmičenju je zaista velika čast za mene i fenomenalno iskustvo. Ovih par dana u Singapuru su bili sjajni. Imao sam priliku da upoznam i sjajne mlade talentovane tenisere kojima sam ovih dana pomagao i trudio se da im prenesem svoje iskustvo i znanje. Održao sam i predavanje u okviru GTCPA budućim trenerima što mi je pričinjavalo veliko zadovoljstvo i nadam se da će im moji saveti pomoći u građenju novih tenisera i teniserki. Iako sam pre ovog turnira bio na odmoru, poslednjih par dana sam iskoristio da počnem sa laganim fitnes treninzima, jer ipak publika očekuje da vidi dobar tenis i uvek osećam odgovornost prema njima. Sezona je bila duga, uspeo sam malo da se odmorim, nekih desetak dana. U narednom periodu me očekuje egizbicioni meč u Budimpešti. U decembru slede pripreme u Dohi, koje iskreno jedva čekam. Veoma sam ambiciozan u namerama da napredujem i daću sve od sebe da svoju igru dignem na viši nivo, na čemu ću raditi u pripremnom periodu koji me očekuje. Krajem decembra ću učestvovati zajedno sa Rafom, Noletom, Marejem, Berdihom i Fererom na tradicionalnom turniru u Abu Dabiju. Zatim se selim za Indiju, u Čenai gde počinjem novu sezonu. – rekao je Tipsarević.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Janko Tipsarevic, Teniseri, Vesti


Komentari: 1

 
gocili November 27, 2012 Odgovori

bravo Janko veliki si covek i sampion! Puno srece u Australiji , imas od mene veliku podrsku i tvoja prelepa igra je inspiracija za mene!

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.