06/04/15 - 16:00h

Janko se vraća na teren, Jeca u Čarlstonu, Lajović sa Jankom u Hjustonu ( Pregled nedelje)!

 

Lep završetak turneje u Majamiju po Novaka Đokovića. Teniska priča se dalje zapliće. Na njegovom rasporedu je sledeća stanica Monte Karlo. Za njega domaći teren, sezona šljake u Evropi započinje veoma uskoro. No, pre toga, ima da se igra još turnira, doduše ne za Novaka, jer njega gledamo u Monaku, ali ostali naši teniseri će da učestvuju i pokušaće da odu što dalje odlučni u nameri da istraju, da napreduju, bolje se pozicioniraju na ATP i WTA listi i obraduju nas možda titulama.

Jelena

Jelena

Priču započinjemo u Čarlstonu. Amerika ponovo, ovaj put Jelena Janković preuzima kormilo. Jovana Jakšić nije, pak, uspela da izbori u kvalifikacijama prolaz u nastavak takmičenja.

Ona je poražena od Poljakinje Piter sa rezultatom 1-2 po setovima. Jeca je slobodna na samom početku. Protivnica Jeleni će biti bolja iz meča u kome igraju Irina Falkoni i Tatjana Marija. S obzirom na dosadašnje rezultate koji su odlični po JJ, za očekivati je dobar plasman od srpske teniserke. Prošle godine su finalistikinje ovog turnira bile Nemica Andrea Petković i Jana Čepelova, Slovakinja. Rezultat tog meča je bio 7-5, 6-2 po setovima u korist Andree Petković.

U Hjustonu ćemo nakon dugo vremena i teškog perioda gledati Janka Tipsarevića. Janko će da za protivnika dobije nekoga od kvalifikanata. Nakon izuzetno teškog perioda kroz koji je prošao, sada će da pokuša povratiti formu, i osvajati turnire kao što je to uspevao i dosad.

Janko Tipsarevic

Janko Tipsarevic

U istoj polovini žreba nalazi se i mladi i perspektivni Dušan Lajović koji će da se sretne sa Šardijem, francuskim teniserom. Ukoliko Jankela pobedi u prvom meču koji će da igra, sastao bi se sa Hiraldom iz Kolumbije. Da li ćemo ponovo gledati neko špansko finale u Hjustonu? Prošlogodišnji osvajač ovog turnira je Fernando Verdasko. On je svoj trofej osvojio protiv Nikolasa Almagra, takođe španskog tenisera.Pobedio ga je sa 6-3, 7-6 po setovima.

Houston 2014 Final Highlights Verdasco Almagro

Zagrevamo se, našim teniserima želimo puno sreće u predstojećim turnirima, iščekujemo nove titule. Jankeli želimo uspešan start, da brzo prevaziđe povredu i dugu pauzu koju je imao i krene da niže nove uspehe. Prave teniske poslastice tek slede. Zbog toga, budite uz Tenis Uživo i pratite sve aktuelnosti u svetu tenisa.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   ATP u Hjustonu, ATP u Kazablanci, Janko Tipsarevic, Jelena Janković, Jovana Jakšić, Masters u Monte Karlu, Novak Djoković, Tenis Video, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.