21/05/14 - 12:06h

Janko: Ja samo želim da trčim, da udaram loptu i da me ništa ne boli

 

Srpski teniser Janko Tipsarević ističe da mu povreda pete zadaje mnogo muke i da mu je jedini cilj da se vrati na teren, trči i udara lopticu. Janka povreda muči već mesecima, a od kraja oktobra prošle godine Tipsarević je van terena.

Photo by TenisUzivo.com

Photo by TenisUzivo.com

Prvi problemi sa povredom, kod Tipsarevića, javili su se još u januaru 2013, a onda se stanje samo pogoršavalo. Sada je gotovo sedam meseci kako Janko ne igra tenis, a i dalje ne zna kada će se vratiti na teren.

“Još ništa ne znam. Ja već treći put tokom oporavka i u ovih poslednjih šest-sedam nedelja, dođem do određenog stadijuma a onda oporavak stane. Ne mogu da dođem na nivo potpunog sprinta na treningu ili meču jer posle toga bukvalno ne mogu da idem”, izjavio je za “Žurnal” Janko Tipsarević.

Srbin ističe da će u narednom periodu posetiti najboljeg hirurga u Nemačkoj, a takođe kaže da se menja njegov motiv sa odlaganjem povratka.

“Mene pitaju bliski da li imam neki cilj. Nikada do sada nisam imao ozbiljniju povredu u karijeri, ovo je toliko loš osećaj. Ja više nemam cilj da se vratim u prvih deset ili nešto slično, ja samo želim da trčim, da udaram loptu i da me ništa ne boli. Uopšte ne razmišljam o povratku u vrh. Želim samo da se vratim na teren i da igram. Posle će sve biti lako”, iskreno ističe srpski teniser.

Ipak, lekari veruju i ističu da Srbin nije na kraju karijere i da će nastaviti da profesionalno igra tenis.

“Kada god sam pitao lekare, a morao sam svakog to da pitam, svi su mi se smejali jer prema snimcima magnetne rezonance povreda ne izgleda tako ozbiljno koliko dugo traje moj izostanak”, dodao je popularni Tipsa.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Janko Tipsarevic, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.