15/07/14 - 19:19h

Ivana Jorović nosilac zastave na Olimpijadi!

 

Mladoj srpskoj teniserki Ivani Jorović pripala je čast i privilegija da nosi zastavu Srbije na Olimpijskim igrama za mlade u Nankingu.

Ivana Jorovic

Srbija će na Olimpijadi za mlade imati 24 takmičara u 12 sportova, a juniorki i finalistkinji Rolan Garosa Ivani Jorović pripala je čast da nosi zastavu Srbije, prema odluci Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije.

Na sednici Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije uspostavljeni su kriterijumi za učešće sportista individualnih sportskih grana olimpijskih sportova na prvim Evropskim olipmpijskim igrama u Bakuu.

Pored ispunjavanja kvalifikacionog kriterijuma međunarodne federacije, sportisti koji će biti članovi srpskog tima u Bakuu moraju biti kategorisani po programu ‘Rio 2016’ ili u prvoj kategoriji ‘Razvojnog programa’ ili da imaju ispunjeni kvalifikacioni standard koji odgovara trećini rezultata od ukupnog broja kvalifikovanih sportista“, navodi se u saopštenju OKS.

Ukoliko nacionalni savez nema sportistu koji ispunjava neki od poslednja dva navedena kriterijuma, biće omogućeno učešće jednog muškog i jednog ženskog sportiste ukoliko su se prethodno kvalifikovali i ukoliko su mlađi od 26 godina.

Olimpijske igre za mlade biće održane od 16. do 28. avgusta u Nankingu.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Ivana Jorović, Olimpijske igre, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.