17/03/16 - 13:06h

IV: Taj-brejk majstor Nišikori izvukao pobedu protiv Iznera, Conga bolji od Tima

 

U noći između srede i četvrtka, dobili smo još dva putnika u muško četvrtfinale – Kei Nišikori i Žo-Vilfred Conga. Nišikori je savladao Džona Iznera, dok je Conga bio bolji od Dominika Tima.

Kei Nisikori

Kei Nisikori

Japanac Kei Nišikori savladao je jedinog preostalog domaćeg tenisera na turniru u Indijan Velsu i to nakon velikog preokreta, 1:6, 7:6 (2), 7:6 (5). Nišikori je i prethodni meč dobio zahvaljujući hladnokrvnosti u taj-brejk gemovima, kada je savladao Džonsona sa 7:6, 7:6.

Izner je sjajno odigrao prvi set. U svom stilu, sa odličnim servisom “oduvao” je Nišikorija sa 6:1. Činilo se da će domaći teniser uskoro ostvariti pobedu na terenu broj dva, ali šesti teniser sveta imao je druge planove.

U drugom setu se videla potpuna promena Nišikorija. Igrao je sigurnije na svoj servis, uspeo da iskontroliše Iznerov servis i dođe do 6:6, te u taj-brejku obezbedi treći set.

Amerikanac je u trećem setu imao i meč loptu pri rezultatu 5:4, ali je Nišikori uspeo da sačuva svoj servis, a zatim i slavi u taj-brejku.

Žo Vilfred Conga je lakše nego što su mnogi očekivali savladao Dominika Tima, mladog Austrijanca koji igra sjajno ove sezone. Iako se to za Congu ne može reći, Francuz je slavio sa 6-3, 6-2, za svega 67 minuta igre, uz 12 as udaraca.

Njegov protivnik u četvrtfinalu biće Novak Đoković.

Pročitajte još:

(Tenis Uživo, M. Petković)


Teme:   Masters u Indijan Vels, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.