11/03/14 - 14:40h

IV: Poraz Zimonjića i Nestora

 

Srpsko -kanadski dubl Nenad Zimonjić i Danijel Nestor nije uspeo da se plasira u treće kolo turnira u Indijan Velsu, jer su posle velike borbe i više nego neizvesne završnice poraženi od Francuza Nikole Maua i Žo-Vilfreda Conge rezultatom 6:7(7), 7:6(5), 11:9.

Nenad Zimonjic

Nenad Zimonjic

Zimonjić i Nestor su odlično otvorili ovaj spektakularni meč i vrlo brzo stekli prednost od 3:1. Francuzi su, međutim uzvratili istom merom i odmah ribrejkom se vratili u set. Do kraja regularnog dela seta, igrači su rutinski čuvali svoj servis, tako da je taj-brejk dao osvajača prvog seta. A taj-brejk kao da je bio najava kakav ćemo meč gledati do kraja. Francuzi su pri rezultatu 6:4, imali dve set lopte, ali Zimonjić i Nestor sjajnom serijom od 5:1, osvajaju prvi set ukupnim skorom 9:7.

U drugom setu, serveri su bili na visini zadatka, iako se srpsko-kanadski par suočavao sa set loptama, pri vođstvu Francuza od 5:4, pa se i drugi set odlučivao u taj-brejku u kome su nešto više koncentracije imali Francuzi i rezultatom 7:5 stigli do izjednačenja u setovima.

Igrao se, treći, odlučujući set koji se u dublu igra do deset osvojenih poena, ali ni tu nije moglo bez drame. Vodili su Francuzi 7:5, a imali su i dve meč lopte pri rezultatu 9:7. Zimonjić i Nestor uspevaju da spasu obe, ali više od toga nisu mogli, naredna dva poena osvajaju Francuzi i prolaze na razliku ukupnim rezultatom 11:9.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP Rang Lista, ATP trka, Daniel Nestor, Masters, Masters u Indijan Vels, Nenad Zimonjić, Rang Lista, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.