10/03/14 - 15:48h

IV: Ispali Berdih i Conga!

 

Češki teniser Tomaš Berdih i Francuz Žo-Vilfred Conga eliminisani su u drugom kolu Mastersa u Indijan Velsu. Eliminacija Conge dobro je došla Novaku Đokoviću, pa će naš teniser, ukoliko dođe do četvrtfinala, imati lakši zadatak nego što bi to bio Francuz.

Zo Vilfred Conga

Zo Vilfred Conga

Tomaša Berdiha je nakon preokreta izbacio Španac Roberto Bautista. Peti teniser sveta uspeo je da osvoji prvi set, ali je 48 mesta lošije rangiran Bautista osvojio naredna dva i napravio jedno od najvećih iznenađenja dana. Meč je trajao dva sata i 25 minuta, a Španac je slavio sa 4:6, 6:2, 6:4. Reklo bi se da Berdihu ne odgovara igra Bautiste, jer 53. teniser sveta sada ima pozitivan skor u međusobnim duelima sa Čehom, 2:1.

Drugo iznenađenje napravio je Francuz Žilijen Beneto, koji je prilično lako eliminisao sunarodnika Žo-Vilfreda Congu. 65. teniser sveta slavio je u duelu sa desetim na ATP listi rezultatom 6:4, 6:4. Meč je trajao sat vremena i 26 minuta, nakon čega je Beneto došao do četvrte pobede u karijeri nad Congom, prvoj posle četiri godine.

Eliminacija Conge značiće Novaku Đokoviću, sa kojim je trebalo da se sastane u četvrtfinalu. Ukoliko prođe u četvrtfinale, Novaka očekuje lakši posao. Igraće protiv Benetoa, Tiema, Kukuškina ili Lopeza.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Masters, Masters u Indijan Vels, Tomaš Berdih, Turniri, Vesti, Žo-Vilfred Conga


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.