28/02/14 - 18:00h

ITF: Novak neće biti kažnjen zbog kontakta sa Troickim

 

ITF je saopštio da najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću ne preti kazna zbog održavanja kontakata sa saigračem iz Dejvis kup reprezentacije Viktorom Troickim, koji je suspendovan zbog kršenja antidoping pravila.

Novak Djokovic i Viktor Troicki trenirali zajedno u Monte Karlu

Novak Djokovic i Viktor Troicki trenirali zajedno u Monte Karlu

Kako je navedeno, od 2015. godine uvešće se pravilo koje je u skladu sa kodeksom Svetske antidoping agencije, a kojim se zabranjuje sportistima da imaju kontakte sa osobama koje su u vezi sa suspendovanim igračem – njegovim lekarima i fizioterapeutima. To znači da će i tada igrači slobodno moći da komuniciraju sa kažnjenim teniserima.

Ne postoji pravilo po kojem su zabranjeni kontakti sa suspendovanim igračima. – navodi se u saopštenju ITF-a.

Troicki je suspendovan 25. jula jer na turniru u Monte Karlu nije dao traženi uzorak krvi. Novak Đoković mu je od samog početka javno pružao podršku, a kada je pre turnira u Dubaiju trenirao sa njim, po medijima su počele da kruže priče kako će zbog toga Novak biti kažnjen od strane ITF-a. Nakon suspenzije Viktora Troickog, Đoković je izjavio da više ne veruje Međunarodnoj teniskoj federaciji, kao ni Svetskoj antidoping agenciji.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti, Viktor Troicki


Komentari: 2

 
Jadrana February 28, 2014 Odgovori

Ne mogu da verujem da će to proći. To je kršenje osnovnih ljudskih prava.Ko će se s kim družiti ne može da odredjuje ni ITF niti bilo ko drugi

 
rajko March 1, 2014 Odgovori

Kakva bre ljudska prava, pa to je prica za malu decu….moze, moze. Svetski mocnici naprave rat, a sto ne bi mogli zabraniti nekome da se druzi….oni mogu sve, i zacas te pojede mrak……

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.