06/11/15 - 20:24h

Intervju sa Jovanom Grujić: Upoznajte devetogodišnju nadu srpskog tenisa

 

Ako do sada niste čuli za Jovanu Grujić, sada je pravo vreme. Ova devetogodišnja devojčica predstavila je srpski tenis na najlepši mogući način. Jovana je na nedavno održanom svetskom prvenstvu za teniserke do devet godina osvojila bronzanu medalju.

Jovana Grujic

Jovana Grujic

Tenis sam počela da treniram sa šest godina u teniskom klubu Požarevac, a prve teniske korake pokazao mi je trener Dragiša Matejić. Bilo je šaljivo i interesantno, i tako sam zavolela tenis. – rekla nam je Jovana.

Prošlo je tri godine od kada je Jovana načinila svoje prve teniske korake, a sada je treća na svetu u svojoj kategoriji.

Osećaj je jako lep, ne mogu ga opisati. Presrećna sam, svi mi čestitaju i podržavaju me. Imam još više volje za treniranje.

Jovana je učenica trećeg razreda Osnovne škole Kralj Aleksandar Prvi u Požarevcu, a mi smo se pitali da li uspeva da uskladi treninge i obaveze u školi.

Odličan sam đak, i postižem i da učim i da treniram tenis. Učiteljica Bina mi izlazi u susret kada imam turnire, i ovim putem je mnogo pozdravljam, kao i drugare iz odeljenja III/1.

Devetogodišnja teniserka priznaje da joj je ponekad teško da se zbog treninga odrekne igre sa drugarima, ali da ljubav prema tenisu preovlađuje. Osim srpskih teniserki, koje su joj teniski uzori, voli i Serenu Vilijams, jer joj se sviđa stil igre najbolje teniserke sveta.

Na naše pitanje da li postoji turnir koji bi volela da osvoji u budućnosti, odgovorila je potvrdno. Ipak, Jovana nije otišla u daleku budućnost, i mašti o gren slem turnirima, već korak po korak.

Sledeće godine u junu ću igrati Svetsko finale u Puli, i volela bih da ga osvojim. – rekla je ona.

Odlazak u Tursku na Svetsko prvenstvo bio je neizvestan za srpsku teniserku. Srećom, postoje dobri ljudi, a zahvaljujući jednom humanom čoveku, Jovana je uspela da u Srbiju donese medalju. Neophodna sredstva za nastup mlade Grujićeve na Svetskom prvenstvu obezbedio je požarevački humanista Živorad Đurić – Žića Maradona. On je Jovani donirao dve karte za Antaliju, kao i vaučer za smeštaj.

Osećala sam se sjajno kada sam dobila karte i vaučer. Bila sam srećna što ću videti kako igraju deca u svetu, i što ću igrati sa njima. Još jednom se zahvaljujem Žići Maradoni na pomoći.

Jovanini planovi za budućnost su jasni – nastaviće da vredno trenira i da osvaja turnire koji slede, što smo joj i mi poželeli.

Hvala na lepim željama. Pozdrav za sve čitaoce od Jovane. – rekla je ona na kraju razgovora.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Intervju, Jovana Grujić, Srpske teniske nade, Srpski teniski talenti, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
Milena November 7, 2015 Odgovori

Bravo Nole! Znamo koliko si umoran i koliko si mečeva odigrao više od rivala ( jer većina od njih sa turnira ispadaju pre tebe), ali se nadamo da ćeš ipak stići do željenog kraja! Napred Nole, ponosu naš!

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.