04/11/20 - 17:03h

“Igrači hoće na AO, ali…”

 

Održavanje Australijan opena još uvek je pod znakom pitanja.


Australian Open

Prvi čovek australijskog tenisa, Kreg Tili, rekao je da organizaciji Australijan opena nedostaju dozvole vlasti kako bi se ovo takmičenje održalo u uslovima na koje su igrači pristali.

– Svi moraju da popune dokumentaciju o putovanju jer je to preduslov da dobiju vizu. Svi iz prvih 100 i u muškoj i u ženskoj konkurenciji već su ispunili taj dokument. Svi su pokazali želju da doputuju. Ukoliko se sutra stvari promene i ako budemo morali da im kažemo da ih čeka karantin od 28 dana ili da će morati da sede 14 dana u hotelskim sobama, to će se promeniti. – rekao je Tili i dodao:

– Ono što smo mi u ovom momentu izneli igračima kao predlog je naišlo na pozitivnu reakciju u smislu da bi svi to prihvatili. Federer i Nadal su na po 20 Gren slemova, Serena čeka da obori rekord Margaret Kort, Eš Barti nastoji da zadrži prvo mesto. Što se tiče interesovanja igrača, dobro smo.

Teniski savez Australije razmatra mogućnost da sve turnire koji se u januaru inače igraju u Australiji (Sidnej, Brzbejn, Pert) “preseli” u Melburn.

– Za donošenje takvih odluka moramo da dobijemo dozvolu za naš plan sprovođenja karantina. Drugi uslov je dozvola vlade da će igrači moći slobodno da putuju između gradova i država, a to nemamo i znate da su sada i neke granice zatvorene. Ukoliko ne budemo imali dozvole, do kraja ove ili sledeće nedelje moraćemo o svemu da razmišljamo u smislu da će sve biti održano u jednom gradu. Mislim da su nam sada šanse 50-50.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Australian Open, Grend Slem, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.