21/07/13 - 15:14h

Hrvatski teniseri optuženi za nameštanje mečeva

 

Četiri tenisera iz susedne Hrvatske pod istragom su Interpola, jer se sumnja u nameštanje mečeva, prenose rumunski mediji. U pitanju su Antonio Veić, Nikola Mektić, Toni Androić i Dino Marcan, kao i Moldavac Radu Albot.

Antonio Veic

Antonio Veic

Hrvati Antonio Veić, Nikola Mektić, Toni Androić i Dino Marcan i Moldavac Radu Albot izgubili su prošle nedelje svoje mečeve sa po 2:0 u setovima, što je kladionice u Rumuniji koštalo više od pola miliona evra.
Nekoliko grupa ljudi, ali i pojedinaca, kladilo se na tačan rezultat tih mečeva, a pet lokalnih kladionica podnelo je prijavu rumunskim vlastima i Interpolu i očekuje se pokretanje istrage.

U pitanju su sledeći mečevi:
Hajder-Mauer – Veić 6:3, 6:3 (Poznanj)
Sousa – Albot 6:1, 6:2 (Poznanj)
Karuzo – Mektić 6:3, 6:2 (Rekanati)
Sing – Marcan 6:4, 6:4 (Bajngemton)
Bosel – Androić 6:4, 6:4 (Grendbi)

Nije bilo previše iznenađujućih rezultata, ali je rumunskim kladionicama bilo sumnjivo zato što su se poklopili rezultati svih pet mečeva. U poslednje vreme se diže buka oko svake sumnjive opklade, ali je do sada bilo veoma teško dokazati nameštanje u tenisu.

To nije prvi put da se hrvatski teniseri pominju u kontekstu nameštanja. Veić je bio na meti posle pobede protiv Kanjasa u Zagrebu 2009. godine, a Marin Čilić i Ivo Karlović nedavno su se našli na ’crnoj listi’ Jedinice za teniski integritet.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.