30/05/15 - 20:00h

Hristina Đokić i Boris Butulja šampioni letnjeg teniskog prvenstva u Čačku!

 

Navikli smo da gledamo velike teniske mečeve gde igraju najbolji teniseri i teniserke sveta. Srbija a i svet su privilegovani stupanjem velikog Novaka Đokovića na scenu belog sporta. Titule, pobede, sve manje poraza, istorija, rekordi…sve je to lepo, ali je još lepše znati da tamo negde u maloj zemlji kao što je Srbija rastu nove teniske nade, novi Đokovići, novi šampioni. Svakako da su takva deca, možda već sutra najbolji od najboljih u tenisu, vredni pažnje i njihove uspehe treba afirmisati i vrednovati.

Pobednici

Tako se u Čačku ove sezone održalo prvenstvo Srbije u tenisu u konkurenciji do 16 godina. Turnir je trajao pet dana počevši 23.05.2015. i završivši se 28.05.2015. Takmičenje je realizovano i u ženskoj i u muškoj konkurenciji. Mečevi ovog letnjeg prvenstva su se odigrali na terenima Teniskog kluba “Sloboda”.

U muškoj konkurenciji je pobednik turnira iliti Letnji šampion Srbije Boris Butulja. Boris je u finalu savladao Miloša Dabića sa 6-4, 7-6(0) po setovima. Ni polufinalni meč za Butulju nije bio problematičan jer se plasirao u finale protiv Bodina Žarkovića sa ubedljivih 6-1, 6-0, dok je Dabić imao izuzetno težak meč protiv Alekse Bućana gde je trijumfovao sa 7-5, 7-6(3).

Butulija i Dabic

Hristina Đokić je šampion Srbije u ženskoj konkurenciji u kategoriji do 16 godina. Ona je uspela da se kruniše titulom protiv Bojane Marković sa 2-6, 7-5, 6-2 rezultatom po setovima. Da bi došla do finala, Đokićeva je pobedila Teodoru Golubović sa 6-0, 7-5. S druge strane, poražena u finalu, Bojana, je prošla do samog kraja savladavši Emiliju Cvetanović rezultatom od 6-0, 6-1.

Djokic i Markovic

Mlade i perspektivne tenisere ima Srbija danas. Počelo je sa Monikom i Novakom a danas hiljade mladih dečaka i devojčica sa žestinom udaraju reketom teniske loptice, radeći na tehnici, volji, samopouzdanju da bi jednog dana mogli da ukrste rekete sa velikim imenima ili još bolje i sami postanu veliki u belom sportu. Neka ih sreća prati na tom putu! Pa da opet uživamo uz nekog novog Novaka ili novu Moniku!

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Boris Butulja, Hristina Đokić, Letnji teniski turnir u Čačku, Srpske teniske nade, Teniseri, Teniserke, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.