26/12/15 - 13:09h

HAMILTON I RONALDO MU GLEDAJU LEĐA: Nole je najbolji sportista Evrope!

 

Kako se čini, priznanja koja stižu za fantastičnu sezonu Novaka Đokovića, nemaju kraj. Još jedno stiglo je danas. Novak Đoković proglašen je za najboljeg sportistu Evrope.

Novak Djokovic

Photo by TenisUzivo.com

[ad#tamara-tekstzuto-300-250-tekst-desno]

Najuticajnije novinske agencije 58. put birale su najbolje sportiste na Starom kontinentu, a Đoković je ovo priznanje dobio drugi put.

Prethodne dve godine ovu laskavu titulu dobijao je vozač Formule 1, Luis Hamilton. Zahvaljujući sjajnoj sezoni koju je imao, Novak je iza sebe ostavio i Hamiltona, i atletičarku Dafne Šipers, svetsku šampionku na 200 metara. Španski košarkaš Paul Gasol bio je na četvrtom mestu, a jedan od najboljih fudbalera sveta, Portugalac Kristijano Ronaldo našao se na petoj poziciji.

U glasanju su učestvovale 22 agencije, a Srbiju je predstavljao Tanjug. Glasali su: Agerpres (Rumunija), APA (Austrija), ATA (Albanija), BTA (Bugarska), CTK (Češka), DPA (Nemačka), EFE (Španija), ELTA (Litvanija), Fena (Bosna i Hercegovina), Hina (Hrvatska), LETA (Letonija), LUSA (Portugalija), Moldapres (Moldavija), MTI (Mađarska), SID (Nemačka), SITA (Slovačka), STA (Slovenij), TAS S (Rusija), TASR (Slovačka), Ukrinform (Ukrajina) i PAP (Poljska).

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari: 1

 
filip December 29, 2015 Odgovori

bravo nole

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.