14/06/16 - 16:00h

Hale: Zverev prejak za Troickog

 

Srpski teniser Viktor Troicki poražen je u prvom kolu ATP turnira u Haleu. Bolji od njega bio je jedan najtalentovanijih tenisera sveta, domaća uzdanica Aleksander Zverev, sa 6:4, 6:4 posle jednog sata i 18 minuta borbe.

V. Troicki44
A. Zverev66

zimbio.com

zimbio.com


Bio je to drugi međusobni duel Troickog i mladog Nemca – posle Viktorovog trijumfa prošle godine u Štutgartu od 2:1, Zverev je bez puno problema slavio na startu Halea.

Troicki je izgubio servis već u prvom gemu, Zverev je bolje startovao i poveo sa 2:0, ali je stariji od dva rivala potom preuzeo inicijativu. Propustio je Viktor dve brejk lopte pri rezultatu 2:1, ali istu grešku nije ponovio u šestom gemu, kada je iskorstio prvu prliku da poravna na 3:3.

Srpski as je bolje delovao na terenu u tim trenucima, ali se nažalost situacija ponovo preokrenula u korist domaćeg igrača. Zverev pravi brejk za 5:4, a potom ga potvrđuje bez izgubljenog poena, za osvajanje prvog seta.

Troicki je i drugi set slabije započeo – izgubio je servis bez osvojenog poena za 1:2. Viktor je imao veliku priliku da se vrati u osmom gemu, ali je propustio tri gem lopte (dve vezane). Mladi Nemac mu nije dozvolio popravni.

Zverev se u drugom kolu sastaje sa zemljakom Benjaminom Bekerom.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Vesti, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.