14/09/23 - 19:27h

HAJKA NA PIKEA – Vavrinka, Beneto, Fiš: Ubio si nam Dejvis Kup!

 

Slike praznih tribina sa mečeva Dejvis Kupa produbile su revolt teniskih ljudi prema Đeraru Pikeu!


zimbio.com

Podsetimo, kompanija slavnog fudbalera je pre četiri godine, uz blagoslov ITF-a, preuzela kontrolu nad Dejvis Kupom i promenila sistem takmičenja u aktuelni. Ako se sve sabere i oduzme, ispostavlja se da to nije bila dobra ideja.

Dejvis kup nedelja je u toku i nakon mečeva Svetske grupe saznaćemo ko će izboriti mesto na završnom turniru. Takmičenje ne privlači previše pažnje među gledaocima, što je bilo primetno u svim gradovima domaćinima – Valensiji, Bolonji, Splitu i Mančesteru. Mečevi u kojima ne učestvuju domaće reprezentacije, jako su slabo posećeni.

Takva situacija je poprilično razbesnela Stanislasa Vavrinku, koji se sa selekcijom Švajcarske nalazi u Londonu.

„Hvala ti, Pike. Veoma smešno!“, napisao je na Tviteru uz fotografiju sa meča Francuska – Švajcarska u Mančesteru pred nekoliko desetina gledalaca.

Pike, koji, istini za volju, nije više nadležan za ovo takmičenje, brzo je odgovorio.

Prošle godine je grupna faza imala 113.268 gledalaca. Uporedi brojeve sam, ali mi više ne organizujemo. Pitaj ITF – napisao je Pike, a potom je Vavrinka uzvratio rečima da ga je komentar baš nasmejao i da svako treba da se zapita zbog čega je 25-godišnji ugovor raskinut.

Španca su u komentarima potom “napali” Mardi Fiš, Džon Milman i Žilijen Beneto, aktuelni selektor Francuske.

„Ubio si Dejvis Kup!“ – Mardi Fiš.
“Ovo nije Dejvis Kup!” – Džon Milman.
“Kako se usuđuješ da nešto kažeš!? Zajedno sa ITF bukvalno si ubio Dejvis kup, jedan od stubova tenisa. Zato molim te, zapuši usta!” – napisao je Beneto.

Izborna Skupština ITF u Meksiku sledi za deset dana. Najavljuje se da će predsednika Dejvida Hegertija zameniti Nemac Ditlof fon Arnim koji je već obećao povratak Dejvis kupa na stari format.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Dejvis Kup, Turniri


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.