17/05/15 - 09:37h

Gladijatorska borba za rimski trofej!

 

Danas je dan kada gledaoce na teniskim terenima u Rimu očekuje novi sjajan okršaj. Njegovi akteri su ni više ni manje nego Novak Đoković i Rodžer Federer! Biće to prava teniska poslastica za sve nas, a naročito za one koji su u prilici da posmatraju ovu gladijatorsku borbu uživo.

Nole i Federer

Novak je u izuzetnoj formi, imao je sjajan period iza sebe, a Federer iako zalazi u godine idalje pruža sjajne partije. Oba su sjajna igrača koji uvek daju sve od sebe kada je reč o velikim mečevima. Nema previše mesta za greške, one se skupo plaćaju.

Novakov put do finala je bio pomalo težak, jer nije imao mečeve u kojima je pokazao baš sve ono što ume. No, kako samo on to zna, u finalu će da pokaže snagu i superiornost na terenu i dokaže zašto je najbolji kada je to najpotrebnije. Svakako ne treba potcenjivati Rodžera koji idalje uspeva da pomrsi račune protivnicima, mada je u ovoj sezoni Novak i više nego dominantan nad svim svojim rivalima, nezavisno od toga o kome se radi.

Finala su mečevi gde se dobija posebna inspiracija. Publika pravi odličnu atmosferu, te je mentalna snaga jedan od ključnih elemenata u igri. Biće veoma napeto za obojicu, ali su itekako navikli da igraju ovakve mečeve. Novakov dvoruučni bekhend, karakteristični drop šotovi i odličan servis uz maestralan ritern su svakako elementi kojih se Rodžer treba plašiti. Rodžerov sjajan forhend koji mu donosi pregršt poena u igri i ofanzivni bekhend je nešto na šta Novak treba da obrati pažnju. No, dovoljno se poznaju ova dvojica istorijkih tenisera, da je suvišno govoriti o ovakvim stvarima.

Da li će Noletu poći za rukom da naniže još jedan trofej u bogatoj kolekciji? Sigurno da je Rim jedan od njegovih omiljenih turnira, i da će on dati sve od sebe. U svakom slučaju, na pragu smo jednog sjajnog meča koji će, verujemo, biti neizvestan, ali smo tu da podržimo našeg asa i poželimo mu sreću da ovaj trofej pripadne tamo gde treba, Novaku Đokoviću u ruke!

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Masters, Masters u Rimu, Novak Djoković, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 4

 
aca May 17, 2015 Odgovori

napred srpski sine

 
milos May 17, 2015 Odgovori

teska borba te ocekuje ali ti si rodjeni pobednik napred srecno nole naj drazi srbine

 
mrco May 17, 2015 Odgovori

napred brate srbine ti si jedina svetla tacka u nasem mracnom tunelu

 
avatar May 17, 2015 Odgovori

Napred

nooooooleee

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.