17/04/16 - 16:32h

FK: Ukrajinke se plasirale u Svetsku grupu II, Slovačka izborila ostanak

 


FED kup reprezentatvike Ukrajine izborile su se za plasman u Svetsku grupu II. One su u plej-ofu sa 4:0 savladale tim Agentine. Ekipa Slovačke izborila je ostanak u ovoj grupi takmičenja, a poražena Kanada ispala je iz Svetske grupe II.

Lesija Curenko

Lesija Curenko

Ukrajina je posle prvog dana takmičenja povela sa 2:0. U prvom meču je Katerina Bondarenko sa ubedljivih 6:1, 6:1 savladala Mariju Irigojen, a u drugom susretu je Lesija Curenko sa 6:1, 6:4 bila bolja od Nadie Porodoske.

Drugog dana Curenko je donela svojoj zemlji poen potreban za pobedu u ovom susretu. Sa 6:0, 6:3 savladala je Irigojen, posle čega nije ni odigran drugi singl meč. Igrao se dubl bez rezultatskog značaja, u kome su Bondarenko i Savčuk bile bolje od Karle i Perez Rohas.

Rezultat u Slovačkoj je posle prvog dana takmičenja bio 2:0 za domaćine. Kanada je igrala u oslabljenom sastavu, bez najbolje igračice Eženi Bušar.

U prvom susretu Dominika Cibulkova je sa 4:6, 6:3, 6:1 savladala Abandu Fransoaz, a u drugom je Ana Karolina Šmidlova rezultatom 6:4, 4:6, 6:4 bila bolja od Aleksandre Voznijak.

Prvi singl meč drugog dana igrale su Jana Cepelova, treći reket Slovačke i Fransoaz. Kanađanka je uspela da zabeleži poen za svoj tim, nakon što je u ovom meču slavila sa 7:5, 6:2. Nakon toga na teren su izašle Cibulkova i Voznijak, a Cibulkova je izborila ostanak svoje zemlje u Svetskoj grupi II FED kupa. Bila je bolja od Voznijak sa 6:2, 6:0.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Fed kup, Teniserke, Turniri


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.