20/04/14 - 10:19h

FK: Halep savladala Bojanu, Rumunija – Srbija 2:0

 

Srpska teniserka Bojana Jovanovski poražena je od Rumunke Simone Halep u drugom meču Fed Kupa koji se igra u Rumuniji. Srpkinja je u duelu koji je počeo juče, a nastavljen je danas, zbog kiše u Bukureštu, poražena od Simone Halep rezultatom 2:0, po setovima 6:2, 6:4. U narednom meču bi trebalo da igraju Ana Ivanović za Srbiju i Simona Halep za Rumuniju, a posle njih će se sastati Sorana Kirstea i Bojana Jovanovski.

B. Jovanovski24
S. Halep66
Bojana Jovanovski

Bojana Jovanovski

Meč koji je počeo u subotu, krenuo je bolje za Rumunku. Simona Halep je od četiri gema odigrana juče uspela da osvoji tri, napravi jedan brejk i ode na pauzu od skoro 24 časa sa prednošću od 3:1. Teniserka iz Rumunije je danas, na samom početku napravila novi brejk za 4:1, a zatim je Bojana Jovanovski uzvratila i smanjila na 4:2. Međutim, kada smo očekivali da Srpkinja može da se vrati u meč ona to nije uspela, već je dozvolila Simoni još jedan brejk, koji je ova i materijalizovala za konačnih 6:2 u prvom setu.

Drugi set počeo je brejkovima sa obe strane u kome se opet bolje snašla Rumunka. Halep je uspela da napravi brejk u prvom gemu, zatim je Bojana istom merom uzvratila u drugom, da bi Rumunka u trećem opet stekla prednost, koju je i materijalizovala za startnih 3:1. U nastavku seta brejkova nije bilo do osmog gema, kada je Bojana Jovanovski uspela da vrati izgubljeni brejk i izjednači rezultat na 4:4. Srpkinja je potom servirala za prednost, ali opet nije uspela da materijalizuje brejk, te je Simona Halep, novim oduzetim servisom, stekla prednost od 5:4, a potom je samo potvrdila za konačnih 6:4 u drugom delu igre.

U nastavku dana prve će na teren Simona Halep i Ana Ivanović, zatim Bojana Jovanovski i Sorana Kirstea, a za dubl su prijavljene Jovana Jakšić i Nina Stojanović za Srbiju, a Monika Nikolesku i Irina Begu za Rumuniju.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Bojana Jovanovski, Fed kup, Srbija - Rumunija, Teniserke, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.