15/11/15 - 14:58h

FK: Fantastična Maša dovela Rusiju na korak od trijumfa!

 

Ruska teniserka Marija Šarapova donela je svojoj reprezentaciji prednost od 2:1 u finalnom okršaju Fed kupa! Popularna Maša je u fantastičnom meču savladala Petru Kvitovu sa 2:1, nakon preokreta, po setovima 3:6, 6:4, 6:2, posle dva sata i 35 minuta tenisa. Poslednji singl meč trebalo bi da igraju Pliškova i Pavljučenkova, ali videćemo kakvu će odluku doneti selektori.

M. Šarapova366
P. Kvitova642

Sarapova FK 2015 final

Treći meč finala ovogodišnjeg Fed kupa počeo je brejkom Petre Kvitove na samom startu susureta, korišćenjem treće brejk lopte u uvodnom gemu. Uspela je u nastavku seta domaća igračica da održi stečeno, a Maša je u trećem gemu nekako spasila još jednu brejk priliku. Nakon tog trećeg dela igre teniserke su dobro servirale, viđena je velika borba u praškoj “O2 areni”, ali je onda Čehinja u devetom delu uspela da dođe do pete brejk prilike u prvom setu, a to je ujedno bila i set lota. Iskoristila je Petra to, osvojila je prvi set i postavila konačnih 6:3.

Prava drama viđena je u drugom delu igre. Brejk prilike su se ređale na oba strane, a nakon što su obe uspele nekako da sačuvaju svoje servise u prva četiri gema, peti je doneo i prvi brejk. Svoju četvrtu priliku za oduzimanje servisa iskrostila je Marija Šarapova i došla do prednosti od 3:2, ali je Petra uzvratila ribrekom već u narednom i tako došla do izjednačenja – 3:3. Uspele su obe da u naredna dva servis gema sačuvaju servise, mada su i dozvolile u tim gemovima brejk prilike. Odlučujući momenat bio je deveti gem, Ruskinja je konačno iskroistila prvu brejk šansu u gemu, a onda je i potvrdila stečeno dobrim servisima i u potpunosti se vratila u meč, sa konačnih 6:4 u drugom delu igre.

Dobro raspoloženje iz drugog seta Maša je prenela i u treći, te je sve bolje servirala, a uspela je i da oduzme Petri servis u petom gemu i to iskoristivši prvu brejk loptu, koja je viđena u ovom delu igre. Marija Šarapova uspela je da u sledećem gemu potvrdi stečeno, a onda i da furiozno završi set. Ruskinja je u sedmom gemu novim oduzetim servisom došla do velikih 5:2, a onda je i potvrdila ono što je radila u toku seta i sovojila ovaj deo igre sa 6:2.

U nastavku dana trebalo bi da na teren izađu Pavljučenkova i Pliškova, a što se dublova tiče prijavljene su Šafaržova i Stricova, te Makarova i Vesnina.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Fed kup, Marija Šarapova, Petra Kvitova, Teniserke, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.