26/06/13 - 22:34h

Federer u novim patikama „skliznuo“ sa Vimbldona, i onda se izjasnio sramno! (Anketa)

 

Rodžer Federer je uz Rafaela Nadala završio učešće na ovogodišnjem Vimbldonu. Nadal je kao jedan od razloga naveo prelaz sa šljake, na kojoj je bio više nego ubedljiv, na travu, a kod Federera se možda može očekivati obrazloženje u vidu prinudnog rešenja sa patikama koje su po propisima ovog Grend slema.

Rodzer Federer

Rodzer Federer

“Kralj šljake” je završio svoje učešće na travnatim terenima u Londonu u prvom kolu, ali da je jedan od “kraljeva travnatih terena” svoje učešće završio u drugom kolu na istim je svakako daleko veće iznenađenje. Rodžer Federer je poražen od daleko manje poznatog Sergeja Stakhovskog u četiri seta rezultatom 7:6, 6:7, 5:7, 6:7. Ako na to dodamo da je Stakhovskom ovo najbolji plasman na Vimbldonu (treće kolo) samim tim ova tema dobija na značaju. Federerova izjava nakon meča je bila:

Bolje što teren napuštam odmah, a ne da čekam ceremoniju i dodelu pehara. To je dobra stvar danas. Ostalo, razočaravajuće.”

Sigurni smo da će se oglasiti dosta poznatih teniskih ličnosti posle ovog poraza Švajcarca. Neki će reći da je možda stvarno vreme za penziju, neki će reći Stakhovski je igrao meč života, a da li je možda Federera iz takta izbacila činjenica da je iznenada morao da promeni svoju opremu, tačnije patike?

Naravno, malo šale je moguće prepoznati u našoj rečenici, ali šta vi mislite da je glavni razlog ispadanja Federera u ovako ranom stadijumu njegovog omiljenog Grend slema?

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   Grend Slem, Rodžer Federer, Sergej Stakhovski, Teniseri, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari: 6

 
marija June 26, 2013 Odgovori

Feki je veliki igrac ,a poraz je deo igre .Ni suze nisu sramota ! Sve najbolje zelim velikom teniseru !

 
Тома Николић - Босанац June 27, 2013 Odgovori

Ma jasno je kao dan da su patike krive za sve!

 
rada June 27, 2013 Odgovori

“Zelim svim teniserima ,erecu i zdravlje…pa koje bolji srecna mu pobjeda !!! posban pozdrav za nasega NOVAKA “!!!

 
Sandra_NS June 27, 2013 Odgovori

U Bibliji pise da “oholost dolazi pred propast”…one je olicenje oholosti pa,eto…moralo se i to jednom desiti!

 
rada June 27, 2013 Odgovori

“Zelim svim teniserima ,erecu i zdravlje…pa koje bolji srecna mu pobjeda !!! posban pozdrav za nasega NOVAKA “!!! ovo je moj prvi komentar …i nemoguce da je taj isti uocen ….iskreni pozdrav !!!

 
ljiljana June 27, 2013 Odgovori

Svakom vrhunskom tenisereru moze da se desi peh kao ispadanje u prvom ili drugom kolu.To se desilo i Novaku i ne vidim tragediju sto se to desilo Nadalu i Rodzeru .Sport je i kad dobijas i kad gubis ,pravi sportista treba da podnese i jedno i drugo….

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.