11/03/19 - 16:22h

Federer: Pokušao sam da razgovaram sa Novakom; Nadal: Savet ne radi dobro

 

Rafael Nadal i Rodžer Federer ne kriju da su razočarani odlaskom prvog čoveka ATP, a nezadovoljstvo i jednog i drugog odlazi na adresu Novaka Đokovića.


Rafael Nadal i Rodzer Federer

Savet igrača na čelu sa Novakom Đokovićem doneo je odluku da se Krisu Kermodu ne produži ugovor, pa će on predsednik Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP) biti samo do kraja ove godine.

Federer i Nadal su bili najglasniji među onima koji podržavaju njegov ostanak na toj funkciji, te im se ova odluka nije dopala.

– Pokušao sam da razgovaram za Đokovićem neposredno pre glasanja. Nažalost, on nije imao vremena. Rekao mi je da se mnogo toga dešava, te da možemo da se nađemo narednog dana. Međutim, tad je već sve bilo odlučeno. Bilo mi je teško da to razumem. Razgovarao sam sa Nadalom. Sve što se dešava je vrlo važno. Imamo pitanja na koja treba da se odgovori. Već dugo nisam politički aktivan, ali je bitno da znam šta se događa. Zanima me koji je motiv bio, šta je to Kris loše uradio. Razmisliću da li je potrebno da se dodatno angažujem.– rekao je Federer.

Nadal je dodao da Savet igrača ne radi svoj posao kako treba.

– Ne mogu mnogo da govorim o tome jer sam još ranije odlučio da se povučem iz svega toga. Ipak, bio sam vrlo razočaran što me niko nije nazvao da porazgovaramo o tome i kaže mi koji je pravi razlog Krisovog odlaska. Igrači koji nas predstavljaju u Savetu moraju da razgovaraju sa svima. Ako postoje teniseri koji su u situaciji u kojoj sam ja, rekao bih da Savet ne radi svoj posao dobro. Profesionalac sam već 18 godina i verujem da bi moja perspektiva mogla da pomogne.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Rafael Nadal, Rafael Nadal, Rodžer Federer, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.