10/01/16 - 18:55h

FEDERER: Novaku puno poštovanje

 


Novak Đoković je juče u finalu turnira u Dohi ubedljivo savladao svog najvećeg rivala, Španca Rafaela Nadala. Švajcarac Rodžer Federer nije bio uspešan u finalu turnira u Brizbejnu, gde je poražen od Miloša Raonića. Ipak, Federer je iskoristio priliku da konačno kaže nešto lepo o najboljem teniseru sveta.

Federer i Djokovic

Federer i Djokovic

Na konferenciji za štampu Rodžera su pitali i za Novaka, a on je ovoga puta imao samo reči hvale.

Nisam siguran šta ljudi u Švajcarskoj misle o Novaku, ali on zaslužuje puno poštovanje za svoja dostignuća, uspehe, rekorde i nizove pobeda. Sjajan je već godinama i napravio je veliki korak, bio je to veliki skok sa trećeg mesta na sam vrh. Ako shvatate njegovu igru, spremnost, zdravlje, mentalni prostup, kako god da to nazivate, odradio je sjajan posao u svemu tome i mislim da svi to poštuju. – rekao je Švajcarac.

Osvrnuli su se i na Federerovih 88 titula i mogućnost da stigne do broja 100.

Sada kada imam 88 titula, pomislili biste da postoji mogućnost da dođem do 100, posebno jer sam igrao odlično u poslednjih godinu i po dana. Odjedno, mogli biste da počnete da razmišljate o tome, ali to nije moj cilj. Naravno, svaki put kada osvojite neki trofej, dođete bliže tome i to je uzbudljivo. Moglo bi da vas motoviše ili inspiriše da budete još bolji, a ja i dalje tražim šta bih sve još mogao da postignem.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Rodžer Federer, Teniseri, Vesti


Komentari: 1

 
Milos Simić January 10, 2016 Odgovori

Alo, Federer, nije zimaaaaaaaaaaaaaaaa.

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.