07/04/19 - 16:08h

“Federer je najbolji koji je ikada igrao tenis”

 

Švajcarac Stan Vavrinka rekao je da mu je najteže u karjeri to što igra u istoj eri sa Novakom Đokovićem, Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom, koga je nazvao najboljim igračem u istoriji.


zimbio.com

– To mi je bilo najteže, biti deo generacije u kojoj su Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković, oni su sve osvajali. Bilo je teško nositi se sa tim i naći način da se oni pobede, naročito onda kada su svi mislili da ja to ne mogu. Bilo su gotovo nepobedivi, tako da mi je bio najveći izazov da se nosim sa njima. – rekao je Vavrinka.

On je pričao i o svom sunarodniku Rodžeru Federeru, za koga je rekao da mu je mnogo pomogao.

– Oduvek mi je bilo lepo što dolazimo iz iste zemlje. Znamo se godinama. Kada sam počeo da igram, bio sam mlad, nije me bilo na ATP listi. Mnogo mi je pomogao, imao sam priliku da treniram sa najboljim igračem na svetu. Tada je bio broj jedan i davao mi je bitne savete, kako bi mi pomogao da što pre dođem do vrha, bilo je to lepo od njega. Igrali smo zajedno i na Olimpijskim igrama i osvojili zlato. Uvek je bilo teško igrati protov njega, ne zato što smo prijatelji, već pre svega što je najbolji koji je ikada igrao ovu igru.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Rafael Nadal, Rafael Nadal, Rodžer Federer, Stanislas Vavrinka, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.