29/08/19 - 16:17h

Federer: Jasno je da ću morati da igram bolje u nastavku

 


Švajcarac Rodžer Federer stigao je do treće runde US Opena, ali je u oba meča izgubio po set od autsajdera – Sumita Nagala i Damira Džumhura.


Source: Getty Images Europe

Ona je u oba meča morao da se bori za preokret nakon što je izgubio prvi set. Federer kaže da nije stvar u njegovim rivalima, već da je obojici greškama poklanjao po ceo set.

– Bio sam mnogo puta u ovakvoj situaciji kada sam na početku meča u fazi da ne otvorim meč na najbolji način i odmah svi pitaju zašto. Svi pitaju – šta ćeš da radiš. Odgovor je uvek – ne znam. Važno je samo nastaviti sa igrom i truditi se da budeš bolji. Mislim da ne postoji neki tajni recept za dobar start meča sem dobrog zagrevanja i dobre pripreme. Uradio sam to. Znate me, uvek to uradim. A kada se desi da izgubiš prvi set u dva vezana meča to je malo frustrirajuće posebno kada ima toliko grešaka i kada se nekako čini da nema dovoljno energije. Ali, šta da se radi, samo ideš napred. – rekao je on i dodao:

– Nije bilo iznenađenja, od oba rivala sam dobio ono što sam očekivao. Znao sam tačno šta da očekujem i od Nagala i od Džumhura i to sam i dobio. Nisam očekivao da napravim 15 – 20 neiznuđenih grešaka, to je praktično poklonjen ceo set. Ali, i oni su bili na terenu, dobro su se pripremili i naterali su me da grešim. Jasno je da ću morati da igram bolje u nastavku.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.