17/09/12 - 19:48h

Federer hoće na odmor, Novaka čeka prvo mesto

 

Trenutno prvi teniser sveta Rodžer Federer izjavio je da razmišlja o odmoru. Prošlo je više od pola sezone, ali pred nama je još dosta turnira, pa će Švajcarac odlučiti na kojima će igrati, a na kojima ne. Ukoliko se desi da on propusti veći deo takmičenja, Novak Đoković bi mogao da godinu završi na prvom mestu ATP liste.

Jezivo mi treba odmor. Ranjen sam, umoran, iscrpljen. Treba mi slobodnog vremena i to sada, a posle ćemo da vidimo šta će biti. Ništa još nisam definitivno odlučio o završnici ove sezone, ali moram da sednem, stavim na papir koji je turnir stvarno važan, koji nije, a koji je najvažniji. – rekao je Švajcarac.

Novak Đoković i Rodžer Federer

Ono što je za sada sigurno, jeste da će Federer braniti titulu u Bazelu krajem sledećeg meseca, kao i njegovo učešće na zavšrnom Mastersu u Londonu. Do kraja sezone ostalo je još dva turnira iz Masters serije, u Šangaju i Parizu, a iz serije 500 imamo turnire u Tokiju i Pekingu. Novak je trenutno 1.355 bodova u zaostatku u odnosu na Federera, pa će ukoliko Švajcarac bude napravio pauzu, a Đoković pokaže dobre rezultate doći do veoma bitne promene na ATP listi.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Rodžer Federer, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.