03/11/12 - 17:35h

Fed kup: I Jelena poražena, Češka vodi 2:0!

 

Srpska teniserka Jelena Janković poražena je u drugom meču finala Fed kupa od Petre Kvitove rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:1. Posle prvog dana Češka vodi 2:0 i nadamo se da će Srpkinje sutra biti bolje i da će uvesti ovaj meč u neizvesnu završnicu.

J. Janković41
P. Kvitova66

U prvom setu nije bilo brejka do 2:2, a onda je Jelena iskoristila krizu u igri protivnice i uzela gem na servis Kvitove iz drugog pokušaja. Tačnije, Kvitova je poklonila našoj reprezentaciji gem duplom servis greškom. U narednom gemu, Jankovićeva je potvrdila brejk i vodi 4:2. Nažalost, nakon što je Kvitova dobro odradila svoj servis, iz treće brejk prilike uspela je da oduzme Jelenin servis za “ribrejk” – 4:4. Loš momentum Jankovićeva je nastavila i u naredna dva gema. Serijom grešaka, bukvalno je prepustila protivnici set – 6:4 za Čehinju.

Kraj prvog seta bio je ključan za rasplet celog meča. Jelena nije uspela da se oporavi od lošeg završeta prvog dela. Kvitova je ušla u ritam, Srpkinja je sve više grešila, pa se serija Čehinje produžila na neverovatnih devet uzastopno dobijenih gemova. Kvitova je u drugom setu lako dolazila do vinera i gemova, brzo je povela sa 5:0 i nedugo zatim i okončala meč u svoju korist rezultatom 6:1.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Fed kup, Teniserke, Vesti, Češka- Srbija


Komentari: 1

 
dusan November 3, 2012 Odgovori

bice bolje sutra

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.