17/06/12 - 15:00h

Fantastična Bojana na korak od glavnog žreba u Istbornu!

 

Mlada teniserka Srbije Bojana Jovanovski plasirala se u finale kvalifikacija za WTA turnir u Istbornu. Samo je još jedna pobeda deli do plasmana u glavni žreb, gde bi pored Ane Ivanović, mogla biti druga predstavnica naše zemlje.

Bojana je juče veoma lako, sa 2:0 (6:1, 6:4) posle 68 minuta igre savladala 109. teniserku sveta Italijanku Albertu Brijanti. Usledio je težak zadatak u vidu prvog nosioca, i 52. teniserke sveta, Varvare Lepčenko, ali je mlada teniserka i tu prepreku prešla bez mnogo muke.

Bojana Jovanovski Brizbejn

Bojana Jovanovski

Trebalo je sat vremena i 56 minuta igre našoj teniserki da savlada Lepčenko, koja je više od 50 mesta bolje rangirana na WTA listi. Prvi set je Bojana dobila u taj brejku, a drugi sa 6:3.
U finalu kvalifikacija čeka je meč sa pobednicom duela koji igraju 114. teniserka sveta, osamnaestogodišnja Laura Robson iz Britanije, i njena deset godina starija zemljakinja Elena Baltača koja zauzima 91. poziciju. Zanimljivo je to da obe nastupaju pod zastavom Britanije, a Robson je po poreklu Australijanka, dok je Baltača Ukrajinka.
Bojana se do sada nije sastajala ni sa jednom.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Bojana Jovanovski, Teniserke, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.