25/08/16 - 19:06h

Evert: Graf ne bi osvojila 22 slema da Monika nije imala nesreću

 

Amerikanka Kris Evert smatra da Štefi Graf sigurno ne bi došla do 22 grend slem trofeja, da njena najveća rivalka Monika Seleš nije doživela stravičnu nesreću.


Monika Seles

Monika Seles

Da Monika Seleš nije izbodena sečivom od 23 centimetra 30. aprila 1993. godine, sada ne bismo pričali o Sereni Vilijams i njenom pokušaju da obori rekord po broju grend slemova u Open Eri. Amerikanka danas treba da nadmaši Štefi Graf – koja je do 22 slema stigla u velikoj meri zahvaljujući onome što se desilo Moniki. – rekla je bivša teniserka.

Najbolja jugoslovenska teniserka svih vremena, Monika Seleš, osvojila je u svojoj karijeri devet grend slem titula. Pre svoje dvadesete godine po tri puta je trijumfovala na Australijan Openu i Rolan Garosu i dva puta na US Openu.

U aprilu 1993. na turniru u Hamburgu na teren je uleteo Ginter Parč, poremećeni navijač Štefi Graf, koju je nekoliko meseci ranije Monika savladala u finalu Australijan Opena. Napao je jugoslovensu teniserku nožem dužine 23 centimetara, ubo je u predelu lopatica, a rana dubine 1,5 cm zauvek je promenila istoriju tenisa. Nakon oporavka i povratka na teren, Seleš je samo još jednom trijumfovala na grend slemu…

Mnogi će možda osuditi izjavu Kris Evert, koja je 19 puta slavila na grend slem turnirima. Ali činjenica je da je Amerikanka verovatno u pravu…

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Monika Seleš, Teniserke, Vesti, Štefi Graf


Komentari: 1

 
RADE August 26, 2016 Odgovori

to zna ceo svet

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.