15/01/16 - 09:00h

DVE POBEDE U DANU: Troicki u finalu Sidneja!

 


Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u finale ATP turnira u Sidneju, nakon što je u jednom danu odigrao dva meča. Prvo je posle tri seta savladao Francuza Nikolasa Maua, a zatim je odigrao isto toliko setova sa Tejmurazom Gabašvilijem.

Viktor Troicki

Viktor Troicki

Bilo je 2:2 u prvom setu pre nego što je meč Viktora Troickog i Nikolasa Maua prekinut zbog kiše. Nastavljen je tek sutradan, a trajao je tačno dva sata. Srpski teniser slavio je posle tri odigrana seta. Prvi deo meča Francuz je dobio sa 6:3, da bi Troicki preokrenuo rezultat i slavio u preostala dva seta – 6:4, 6:4.

Zbog kiše koja je odložila nastavak meča za čitav dan, Troicki je bio primoran da nekoliko sati po završetku meča sa Mauom ponovo izaće na teren.

Ovog puta protivnik je bio Tejmuraz Gabašvili, a situacija je bila slična. Odigran je samo jedan poen, pre nego što je kiša oterala igrače sa terena. Nastavljeno je posle nešto duže pauze, a kao i u prvom meču, Troicki je izgubio prvi set – 3:6. U nastavku je načinio preokret, i dobio preostala dva seta sa 6:4, 6:4.

Viktor na turniru u Sidneju brani titulu, a protivnik u finalu biće mu bugarski teniser Grigor Dimitrov.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   ATP, ATP 250, ATP u Sidneju, Teniseri, Turniri, Vesti, Viktor Troicki


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.