02/07/16 - 21:41h

Dublovi: Jelena i Aleks u drugom kolu, Ziki osvetio Novaka

 


Srpske teniserke Aleksandra Krunić i Jelena Janković odlično su započele pripreme za Olimpijske igre. Njih dve su se plasirale u drugo kolo Vimbldona, a isti rezultat ostvario je i Nenad Zimonjić u paru sa Radekom Štepanekom.

Aleksandra Krunic i Jelena Jankovic

Aleksandra Krunic i Jelena Jankovic

Protivnice Jeleni i Aleksandri na startu turnira bile su Laura Aruabarena i Danka Kovinić, a najbolje srpske dubl teniserke slavile su sa 7:5, 7:6 posle sat vremena i 45 minuta igre.

U oba seta viđena je velika borba, a srpski dubl se poprilično namučio do plasmana u drugu rundu. Protivnice su u prvom setu imale vođstvo od 3:0, a posle četiri brejka, po dva sa obe strane, Jelena i Aleksandra su konačno izjednačile – 5:5. Naredna dva gema su osvojile uz samo tri izgubljena poena i došle do konačnih 7:5 u ovom delu meča.

Prštali su brejkovi i u drugom setu. Naše teniserke su imale prednost od 5:4, dve propuštene meč lopte i trebalo je da serviraju za meč kada je kiša odložila ovaj susret. Nastavio se dan kasnije, a po povratku na teren Crnogorka i Španjolka su uspele da vrate brejk, izjednače rezultat, a zatim se izbore i za taj-brejk. U tom delu meča Jankovićeva i Krunićeva su slavile sa 7:5 i tako došle do pobede.

Zimonjić i Štepanek su odigrali sjajan meč protiv američkog dubla, Sema Kverija i Stiva Džonsona. Organizatori Vimbldona su zbog kiše koja je usporavala program odlučili da se mečevi prve rudne muškog dubla igraju na dva, umesto na tri dobijena seta, pa je srpsko-češkoj kombinaciji trebalo nešto manje od sat i po vremena da savladaju rivale.

Oba dubla su u prvom setu propustila po dve prilike za brejk, pa je ovaj deo meča završen u taj-brejku. Naš teniser i njegov partner dobili su ga sa 7:4 i tako poveli sa 1:0 u setovima.

Posle šest propuštenih brejk lopti u drugom setu, konačno su protivnicima oduzeli servis u šestom gemu za vođstvo od 4:2. Sačuvali su prednost do kraja i sa 6:3 dobili drugi set, što ih je dovelo do plasmana u drugo kolo.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Dubl igrač, Jelena Janković, Nenad Zimonjić, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.