08/08/18 - 22:01h

Đoković: Vimbldon stigao u savršenom trenutku, bio je to zvanični povratak

 


Srpski teniser Novak Đoković istakao je da je novi trofej sa Vimbldona stigao u pravom trenutku, jer mu daje mnogo samopouzdanja u Torontu.


Novak Djokovic

– Volim da igram na tvrdoj podlozi, i to baš u Kanadi. To je podloga na kojoj sam ostvario velike uspehe u karijeri. Drugačije je kada u Toronto stignete posle osvajanja Vimbldona. Kada kiksnete na Vimbldonu, onda ovde dođete i nemate dovoljno samopouzdanja. Još jedna grend slem titula je za mene stigla u savršenom trenutku u karijeri, bio je to savršen scenario za mene. – rekao je i Novak i dodao:

– Imao sam sreće da osvojim Vimbldon, to mi daje dodatnu motivaciju. Kao dete sam uvek odvajao taj Vimbldon od ostalih trofeja i drugačije gledao na njega, on je za mene poseban. Ovogodišnje osvajanje tog trofeja je specijalno i zbog toga što me je sin prvi put video kako podižem pehar i dozivao me sa tribina. To dete koje je zamišljalo trofeje sa Vimbldona nekada je sada veoma zadovoljno. Ispunio sam sve svoje dečačke snove, postao sam otac po drugi put. Život me je nagradio i zahvalan sam na tome.

Novak je istakao da je njegov zvanični povratak posle povrede i operacije bilo upravo to podizanje trofeja na londonskom grend slemu.

– Moj zvanični povratak bio je to osvajanje Vimbldona. Veliko olakšanje – to je ono što sam osećao posle meč lopte na Vimbldonu. Konačno sam se vratio na onaj nivo na kome sam bio godinama. Radio sam više nego ikada kako bih se vratio. Bilo je frustrirajuće ali sam uspeo. I dalje se bavim sportom koji volim.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Masters, Masters u Torontu, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari