31/07/16 - 15:41h

Đoković: Servis jednostavno ne radi…

 


Najbolji teniser sveta je uspeo da se plasira u finale Rodžers kupa, iako ga servis tokom turnira ne služi kako treba.

zimbio.com

zimbio.com


[ad name=”tenis-clanak”]

I u polufinalu protiv Monfisa, a naročito u četvrtfinalu protiv Berdiha, Novak nije imao potrebnu prednost iz početnog udarca, što je prouzrokovalo insinuacije o eventualnom problemu sa ramenom. Ipak, srpski as je do završne predstave stigao bez izgubljenog seta, a loš servis je objasnio vrlo jednostavno.

Dosta radim na servisu poslednjih nekoliko godina i mislim da mi to daje prednost, posebno kada je reč o drugom servisu, koji je sada mnogo dublji. Međutim, na ovom turniru ne ide baš kako treba, ali u globalu mislim da je poslednjih godina dobar.

Pokušavam da budem spreman i otvoren za sve sa čime se suočavam i da pokušam da razumem da je svaki dan prilika da ispravim ono loše od prethodnog dana. Imao sam dosad baš ovakve situacije, da se jednog dana ne osećam dobro na terenu, ali da već sutradan sve bude bolje – rekao je Đoković.

Novak je potvrdio da mu je u polufinalu pomoglo i to što nikada nije izgubio od Monfisa (12 od 12).

Tačno je postoji mentalna prednost znajući da ste imali mnogo uspeha protiv rivala. Međutim, ni to nije uvek sigurnost. To nije garant da ćete pobediti, nekada čak protivnicima daje dodatni motiv da izađu i igraju svoj najbolji tenis.

Srpski as ima odličan skor i protiv rivala u finalu, Keija Nišikorija – 9:2. Protiv Japanca će se boriti za jubilarnu 30. Masters titulu.

Za mene je najvažnije da uvek razmišljam o tome kako da izađem na teren sa određenim intenzitetom i da počnem dobro. Kada preuzmem kontrolu nad susretom, kada povedem, onda sam siguran da imam velike šanse da to vođstvo i održim.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Masters u Torontu, Novak Djoković, Vesti


Komentari

[ad name=mobile_bottom_ad]