09/11/18 - 17:13h

Đoković potvrdio: Egzibicija u Saudijskoj Arabiji otkazana!

 


Srpski teniser Novak Đoković potvrdio je da je otkazana egzibicija koju je trebalo da igra u Saudijskoj Arabji.


Nadal i Djokovic

Đoković je sa Špancem Rafaelom Nadalom trebalo da nastupi u Džedi 22. decembra, ali je zbog Nadalovih povreda i operacije ona otkazana.

Srpski teniser je to potvrdio na konferenciji za medije u Londonu.

Novak je između ostalog rekao i da Završni turnir treba češće da menja mesto održavanja.

– Nije da želim da ode iz Londona, ali mislim da bi koncept ovog turnira trebalo da bude takav da se on stalno seli. Ovo je najveći turnir koji je u organizaciji ATP i na njemu igraju najbolji svetski igrači. Bio bi to sjajan potez za promovisanje tenisa.

Đoković je pričao i o godišnjim nagradama koje su on i Marjan Vajda dobili. Srpski teniser je izglasan za “povratak godine”, dok je Vajda izabran za najboljeg trenera u 2018.

– Marjan je meni više od trenera. On mi je prijatelj, član porodice, neko na koga uvek mogu da se oslonim. Čak i kad nismo radili jedan sa drugim uvek smo razgovarali. Imamo takav odnos da ništa ne može da ga pokvari. – rekao je Novak i dodao:

– Veoma sam ponosan na povratak na broj jedan. Sve je imalo poseban osećaj zbog celog ‘putovanja’ na kojem sam bio. Izgledalo je malo verovatno da se nađem u ovoj poziciji, ali ja nikada nisam mislio da je nemoguće. Savršenih pet meseci za kraj godine.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari