14/11/15 - 15:03h

Đoković: Nisam zaboravio svoje korene, Beker je posvećen mom napretku!

 

Srpski teniser Novak Đoković govorio je u intervjuu za “Talk Sport” o počecima dok je još bio tinejdžer, kao i o razlikama u tenisu danas i pre 30 godina.

Nole

Nole

Prvi reket planete je istakao koliko je bio veliki izazov za njega da već u tinejdžerskom dobu napusti dom i ode u inostranstvo da trenira. Novak je sa 12. godina otišao na Akademiju Nikole Pilića u Nemačku, između ostalog i zbog toga što je u toku bilo NATO bombardovanje i nije bilo mnogo prilike da se kvalitetno trenira i igra tenis.

Moji roditelji su mnogo toga žrtvovali da bi mi omogućili da se bavim ovim sportom. Bilo je potrebno mnogo vere, ne samo u mene i moj talenat i sposobnosti, nego i u ljude koji su uverili moje roditelje da treba da me podrže u trenutku, kada je to bilo vrlo zahtevno sa stanovišta našeg standarda života. Oni su verovali u mene i usadili su mi taj borbeni duh i karakter da se nikada ne predajem“, istakao je Đoković.

Krajem 2013. godine Novakovom timu priključio se i legendarni Boris Beker.

On ima tu mentalnu sposobnost da podnese pritisak u nekim prelomnim trenucima vrlo bitnih mečeva. Posebno kada je ulog veliki i kada se igra za velike trofeje. On ih je osvojio mnogo u karijeri i razume sa čime se suočavam na terenu. Vrlo je posvećen i svu svoju energiju ulaže u moj stalni napredak“, dodao je Novak u inervjuu za “Talk Sport”.

Srpski as je naveo i da je najveća razlika između današnjeg tenisa i tenisa od pre 20 ili 30 godina, zapravo u medijima.

Danas su prisutne društvene mreže, sve se vrlo lako nađe na internetu. Sve to stvara dodatni pritisak koji nam ne treba, pošto zahteva dodatnu energiju od nas“, zaključio je Đoković.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP, ATP Rang Lista, ATP trka, Novak Djoković, Rang Lista, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
VESNA November 16, 2015 Odgovori

Beker je prevejani lisac i kockar, koji je uvek hodao po ivici između dobrog i lošeg momka. I dobro je što je takav, jer je nešto od takvog stila uneo i u Noletovu igru, što je Noletu trebalo ( i treba) kao protivteža mekšem tenisu, koji forsira Vajda. Tri različita tipa! Nikako mi nije jasno kako se tako odlično dopunjuju, a da pri tome jedan drugom i trećem nisu razbili nos. Tri legende na istom zadatku – obezbediti Noletovu dominaciju što duže.

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.