19/05/19 - 20:43h

Đoković: Neću da pričam o umoru, poštujem pobedu protivnika, bio je prejak

 

Novak Đoković nije želeo da komentariše umor i raspored mečeva na konferenciji za medije nakon finala u Rimu.


Source: Justin Setterfield/Getty Images Europe

– Ne želim da pričam o umoru, već da čestitam Nadalu na pobedi, bio je bolji. Drago mi je što sam uspeo da izborim treći set s obzirom na to da sam u prvom oduvan sa terena. Očigledno, treći set nije se mnogo razlikovao od prvog, mada su prva tri-četiri gema bili neizvesni i možda sam tu imao malu šansu da nadgradim ‘momentum‘ koji sam imao posle osvajanja drugog seta. Malo mi je nestajalo gasa danas, kasnio sam za pola koraka, pogotovo na bekhendu, a on je to jako dobro koristio. Igrao je sjajno tokom cele nedelje i bio je prejak.

Novak je u subotu kasno završio polufinalni meč, dok je Nadal svoj završio mnogo brže i nekoliko sati ranije, ali Đoković nije želeo da svoj poraz pripiše tome.

– Uvek je pitanje da li o tome govoriti ili ne. Zaista uvek pokušavam da uvek poštujem pobedu protivnika i ne volim o tome da govorim previše. Tako je kako je. Po mom mišljenju, raspored bi mogao da bude bolji, isti je slučaj bio i sa dublovima… Ali vidite, takva je situacija već neko vreme i prihvatam je, poštujem šta god daje preda mnom. Izvrsna nedelja, pogotovo uzevši u obzir da sam bio na udarac od toga da ispadnem u četvrtfinalu. Nisam igrao danas na svom najvišem nivou, nisam se osećao kao da sam na maksimumu, ali pozitivno je što sam uspeo da se borim.

Na Rolan Garosu Nadal je prvi favorit, kaže Đoković i očekuje odličan turnir.

– Nadal je prvi favorit, bez dileme, posle svi ostali. Mislim da će biti dobar turnir. Dominik Tim igra vrlo dobro, može da pobedi bilo koga na šljaci. Fonjini takođe igra kvalitetno, pokazao je to protiv Nadala u Monte Karlu. Igra se na tri dobijena seta, dan pauze, očekujem da svi budu u dobroj formi.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Masters, Masters u Rimu, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.