10/01/18 - 10:21h

Đoković: Lepo je vratiti se (video)

 

Nakon pobede nad Dominikom Timom na startu egzibicije u Kujongu, Novak Đoković kaže da je lepo vratiti se tenisu i da trenutno razmišlja samo o svojoj igri, a ne o renkingu.


Novak Djokovic

Novak je Austrijanca savladao sa ubedljivih 6:1, 6:4, u svom prvom meču posle višemsečne pauze.

Lepo je vratiti se na teniski teren i u Australiju. Nije ovo bio lak period za mene, povreda je najveći protivnik za svakog sportistu. Učinio sam sve da se oporavim, šest meseci je prošlo od mog poslednjeg meča, ovo nije zvanični turnir, ali i dalje je meč, i dalje igramo na rezultat. Hvala publici koja nas je podržala, divno je vratiti se. – rekao je on nakon meča sa Timom.

Novinar na terenu podsetio ga je da nije igrao 191 dan i pitao ga da li je razmišljao o tome da možda neće biti u mogućnosti da se vrati.

– Ne, nisam o tome razmišljao, činio sam sve što mogu. Borio sam se, znao sam da ću morati da stanem i odem na dužu pauzu. Ali jednostavno, ovo je sve kao mašina, kada kreneš ne možeš da staneš. Imamo najdužu sezonu u svim sportovima, koja traje 11 meseci. Pauza je došla u pravo vreme. Povreda je nešto što ne želite kao sportista.

Kada se novinar osvrnuo na Novakov trenutni renking, srpski teniser imao je spreman odgovor.

– Ne pitajte me ništa o trenutnom renkingu, želim samo da pričam o svojoj igri (smeh). Bio je ovo sjajan start. Jedva sam čekao da odigram jedan meč. Želeo sam da igram u prvoj nedelji u sezoni, ali nije bilo suđeno.

A na pitanje da li je ruka u redu…

– Ovo je prvi meč koji igram sa ‚rukavom‘ u svojoj karijeri. Kradem tajne od Nika Kirjosa i trudim se da serviram što bolje. – rekao je Đoković.

Novak Djokovic "It's great to be back on the tennis court" - Kooyong 2018 (HD)

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.