06/10/19 - 10:20h

Đoković: Jedva čekam da se vratim sledeće godine; Milman: Nadam se da svi shvataju kakvog šampiona imaju

 

Najbolji igrač sveta rekao je da jedva čeka da se vrati u Japan sledeće godine.


Source: Getty Images Europe

Na ceremoniji dodele pehara Džon Milman imao je lepe reči za Novaka Đokovića koji ga je u finalu turnira u Tokiju savladao sa 2:0 u setovima.

– Pre svega, čestitam Novaku i njegovom timu. Zvuči šašavo, ali nadam se da svi na svetu shvataju kakvog šampiona imaju. Nastavljaš da gradiš istoriju koja će živeti dugo nakon što završiš karijeru. – rekao je Milman Đokoviću i dodao:

– Hvala mom timu, cenim sve što smo uradili da bi me ovde doveli i hvala što ste bili sa mnom na ovom putu. Hvala svima koji su omogućili ovaj turnir, bez vas ne bismo mogli da igramo ovakav tenis. I na kraju, hvala navijačima, japanski ljubitelji tenisa su među najboljima na svetu. Podrška koju imam čak i na čelendžerima ovde je fenomenalna i jedva čekam da se ponovo vratim.

Novak Đoković zahvalio se timu i navijačima i dodao da jedva čeka da ponovo zaigra u Japanu naredne godine.

– Hvala Džone za lepe reči, lepo je od tebe što si to rekao i ja takođe imam lepe reči za tvoj borbeni duh i za tvoju ličnost na terenu i van njega. Imaš izuzetan takmičarski duh i čestitam ti na ovoj nedelji, zasluženo si igrao u finalu. – obratio se Novak rivalu, a potom dodao:

– Hvala mom timu, zbog onoga što radimo van scene… odvojeni ste od porodica da biste mi pomogli da budem najbolji igrač što mogu i ovaj uspeh koji pravim je takođe vaš uspeh. Prvi put sam igrao u Japanu, bila je neverovatna nedelja i na terenu i van njega. Hvala sponzorima i organizaciji turnira, ali i onima koji su radili na tome da se moj tim i ja osećamo kao kod kuće. Proveli smo ovde neverovatnih deset dana i jedva čekam da se vratim sledeće godine. Na kraju hvala svim navijačima, hvala što ste ovde svakog dana donosili svoju strast i ljubav prema igri.

Novak je u Tokiju igrao svoje 110. finale, a osvojio 76. trofej.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   ATP, ATP 500, ATP u Tokiju, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.