16/04/14 - 10:18h

Đoković ima šanse da prestigne Nadala na šljaci

 

Sezona šljake uvek je posebna na ATP turu. Glavni “krivac” za to je niko drugi do Rafael Nadal. Čovek koga zovu “kralj šljake” simbol je spektakularnog tenisa na najsporijoj podlozi u proteklih desetak godina. Mastersom u Monte Karlu počela je trka ne samo za ovaj turnir, nego i za veliki Rolan Garos i prvo mesto na ATP listi. U prvom planu su akteri – Rafael Nadal i Novak Đoković. Naš teniser uspešno je startovao pobedom na Montanjesom. To je tek prva bitka u borbi protiv velikog rivala. Nadal, koji je turnir u Monte Karlu osvajao osam puta uzastopno (2005-2012. godine) ima motiv više da pobedi Đokovića koji ga je prošle godine zbacio sa trona.

Nadal Djokovic 1

Za razliku od prošle godine kada je u potpunosti bio fokusiran na osvajanje Otvorenog prvenstva Francuske, Novak ove godine menja pristup sezoni na šljaci. Kako sam ističe, prioritet mu je svaki meč koji ga čeka, a titule otom-potom. To naravno ne znači da su se planovi promenili. Cilj je i dalje osvajanje Rolan Garosa.

Nadal Djokovic 2

Pored toga sezona na šljaci biće zanimljiva i zbog toga što može odlučiti i o novom broju 1. Trenutna razlika između dva najbolja tenisera iznosi 2050 bodova. Međutim, mnogo važnije je to što Nadal brani daleko više poena na predstojećim turnirima od Novaka. To znači da ako Španac ne bude igrao maksimalno, Đokoviću se smeši povratak na prvo mesto. Đoković je prošle godine igrao na četiri turnira na šljaci i brani ukupno 1.910 bodova, dok je Nadal učestvovao na pet turnira od kojih je na čak četiri i trijumfovao, što znači da mora da brani čak 5.100 bodova.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP trka, Masters u Monte Karlu, Novak Djoković, Rafael Nadal


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.