10/07/19 - 11:10h

Đoković: Igrači osećaju pritisak protiv mene, Gofan neće biti stegnut

 


Srpski teniser Novak Đoković rekao je da David Gofan igra vrhunski, ali da neće biti problema ukoliko on bude na svom nivou.


Novak Djokovic

Novak je pričao i o pritisku koji igrači osećaju kad igraju protiv članova “Velike trojke”.

– Nas trojica, Federer, Nadal i ja nosimo sve te uspehe i samim tim i težinu iza našeg imena. Znamo da većina igrača to oseća. Da, to ih motiviše i da protiv nas odigraju najbolje, ali i opterećuje ih, osećaju pritisak. To je nešto što može nama da pomogne da u tim ranijim fazama mečeva uspostavimo kontrolu meča. To recimo jako dobro radi Federer, u redu, radimo sva trojica, ali pogotovo on, zato što voli jako brzo da igra i onda odizima vreme svom protivniku. – rekao je Novak i dodao da sa Gofanom neće biti te stegnutosti, jer je iskusan igrač:

– Sa Gofanom neće biti te stegnutosti kao sa Amberom. David je mnogo iskusniji igrač. Amber je vrlo mlad, on nije imao ovakvih mečeva, mislim da mu je ovo bio prvi meč u osmini finala grend slema, tako da je ovo za njega bila posebna prilika. Igrao je protiv mene, nekog ko ima mnogo iskustva na velikim stadionima i u ovim kasnijim fazama grend slema. Gofan je neko ko igra izuzetno dobro, u vrhunskoj je formi, oporavio se i vratio na onaj nivo koji ga je doveo do desetog mesta na svetu. Znam vrlo dobro kako igra, nikada se nismo sastajali na travi, ali ukoliko nastavim da igram u ovom tempu mislim da imam dobre šanse.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.