13/11/18 - 12:09h

Đoković: Federer zaslužuje poseban tretman

 


Novak Đoković je stao na stranu Rodžera Federera, nakon što je Žilijen Beneto izneo niz optužbi na račun švajcarskog tenisera.


Source: Justin Setterfield/Getty Images Europe

Beneto je u intervjuu za francuske medije pričao o povlasticama koje Federer ima na Australijan Openu, a Đoković kaže da Švajcarac zaslužuje takav tretman.

– Na kraju, on i zaslužuje poseban tretman jer je šestostruki šampion Australijan Opena i jedan od najboljih igrača svih vremena. Ako on nema takav tretman, ko onda treba da ga ima? Ljudi dolaze da gledaju njega kako igra, žele da ga vide u udarnom terminu.

Srpski teniser je dodao da Federer na neki način donosi prihode tenisu i da ostali igrači na Turu zbog toga više zarađuju.

Razumem i Žilijena jer ponekad se čini da neki igrači imaju povlašćen tretman na određenim turnirima iz godine u godinu. S druge strane, morate da shvatite da je Federer udarna snaga tenisa u smislu prihoda, pažnje koju privlači. Žilijen i momci poput njega takođe profitiraju od tenisa zbog Rodžera i onoga što je on uradio za ovaj sport. – zaključio je Novak.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Rodžer Federer, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.