17/04/19 - 14:06h

Đoković: Federer favorit i na RG, uvek očekujem najbolje od njega

 

Novak Đoković smatra da je Rodžer Federer jedan od favorita za osvajanje Rolan Garosa.


Source: Matthew Stockman/Getty Images North America

Švajcarac se vratio na šljaku posle dve godine pauze, a Novak kaže da je to dobro za tenis.

– Federer je nedostajao tenisu prošle sezone kada je reč o turnirima na šljaci. Mislim da ljudi ipak razumeju zašto je odlučio da preskoči taj deo sezone i ja takođe dobro razumem zašto sada želi da igra. Za naš sport je definitivno bolje kada igra.

Đoković je istakao i da od Federera uvek treba očekivati najbolje, te da ga smatra favoritom i na Rolan Garosu, jedinom grend slemu koji se igra na šljaci i koji je Švajcarac osvajao samo jednom u karijeri.

– Igrao je ove godine zaista odličan tenis. Dubai, Indijan Vels, Majami, osvojio je dve od tri titule, igrao u finalu u Kaliforniji, to je zaista dobar učinak. Naravno da je šljaka drugačija podloga, ali loptica u Indijan Velsu odskače prilično visoko, slično kao na šljaci. On se dobro nosio sa tim visokim odskokom tokom karijere, tako da ne vidim neki poseban problem da igra na ovakvoj podlozi. Uvek očekujete najbolje od njega. – rekao je Novak i dodao:

– Da li je kandidat za titulu u Parizu? Mislim da jeste. Naravno, ima veće šanse da osvoji neki drugi grend slem, ali setite se da je osvojio i Rolan Garos. Nije igrao prošle sezone, ali njegov nivo igre je uvek visok. Izuzev možda jedne godine kada je promenio reket i bio povređen, možda da sam svega dva puta u ovih 15 godina video da je igrao deset do 20 odsto slabije. Zato ja očekujem da na svakoj podlozi bude među najboljim i među favoritima.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Masters, Masters u Monte Karlu, Novak Djoković, Rodžer Federer, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.