21/10/18 - 15:23h

Đoković: Dešavalo se da Federer, Nadal i ja ne razgovaramo

 


Velika trojka, Rodžer Federer, Novak Đoković i Rafael Nadal, obeležili su jednu eru tenisa. Njihova imena će u istoriji ovog sporta biti ispisana zlatnim slovima, a medijima je posebno interesantan njihov odnos van terena.


Zimbio

Tako je Đoković u jednom interjvuu otkrio da je bilo perioda kada njih trojica nisu međusobno razgovarali.

– Naročito sam se zbližio sa Rafom 2013. godine tokom egzibicija koje smo igrali u Južnoj Americi. Kada je reč o Federeru, međusobno se mnogo poštujemo, dao mi je savete o očinstvu i mislim da je važno za tenis da šaljemo poruku poštovanja. – rekao je Novak i dodao:

– Prošli smo kroz periode u kojima je sve bilo kako treba, ali bilo je i perioda kada jedan nije razgovarao sa drugim ili drugi nije razgovarao sa trećim. Ipak, generalno je sve uvek bilo korektno.

Rafael Nadal je, govoreći o eri koju je obeležio, bio skroman kao i uvek.

– Uvek kažem isto. Ne volim da budem arogantan i da govorim o delu istorije tenisa čiji sam deo. Mnoge ere bile su dobre, mnogo fantastičnih godina u tenisu. U našoj je bilo mnogo ‘klasika‘, velikih bitaka jer smo stizali do završnica na najvećim turnirima, ali ima bivših igrača, novinara koji mogu mnogo bolje da analiziraju ovu eru od mene koji sam njen deo.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Rafael Nadal, Rafael Nadal, Rodžer Federer, Teniseri, Vesti


Komentari